DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Uzsākta kravu skenēšana robežšķērsošanas vietā “Terehova”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šī gada 10.maijā uzsākta kravu skenēšana robežšķērsošanas vietā (RŠV) “Terehova”, kur VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) izbūvējuši kravu kontroles rentgena iekārtu.

RŠV "Terehova" ir lielākā uz autoceļiem esošā robežšķērsošanas vieta ar Krievijas Federāciju. Saskaņā ar Valsts robežsardzes sniegtajiem datiem, 2016.gadā caur RŠV "Terehova" iebrauca un izbrauca 478 709 transportlīdzekļi. VNĪ izbūvētā kravu kontroles rentgena iekārta palīdzēs kontroles dienestiem cīņā ar kontrabandu. Kopējās kravu kontroles rentgena iekārtas izmaksas RŠV "Terehova" sastādīja vairāk nekā 2,25 milj. euro bez PVN.

VNĪ informē, ka ņemot vērā RŠV "Terehova" (virziens uz Maskavu) svarīgumu un esošās infrastruktūras lielo nolietojumu, 2018.-2019.gadā plānots turpināt šīs robežšķērsošanas vietas modernizāciju. Jau 2017.gada 11.aprīlī VNĪ noslēdza līgumu ar SIA "REM PRO" par būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību RŠV "Terehova" modernizācijas darbu 1.etapam. Līdz gada beigām plānots izstrādāt būvprojektu un kopā ar projekta pieteikumu iesniegt Eiropas Komisijā (EK) izskatīšanai, lai piesaistītu nepieciešamos finanšu līdzekļus no Eiropas kaimiņattiecību instrumenta Latvijas - Krievijas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam. Projekta 1.etapā plānots izbūvēt jaunu muitas kontroles ēku transportlīdzekļu padziļinātai kontrolei, pārbūvēt esošos kontroles paviljonus un nojumes, veikt daļēju inženiertehnisko komunikāciju pārbūvi un asfalta seguma nomaiņu. Plānots, ka kopējās 1.modernizācijas etapa izmaksas sastādīs ap 4,7 milj. euro bez PVN un būvdarbus plānots realizēt 2019.-2020.gadā, ja EK atbalstīs iesniegto projekta pieteikumu.

VAS "Valsts nekustamie īpašumi"
Komunikācijas daļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI