DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Vēl tikai nedēļu var mainīt vēlēšanu iecirkni

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Vēl tikai nedēļu, līdz 16. maijam, iespējams mainīt vēlēšanu iecirkni 3. jūnija pašvaldību vēlēšanās. Tā kā pašvaldību vēlēšanās vēlētājiem ir tiesības balsot pašvaldībā, kur bija viņu reģistrētā dzīvesvieta 90 dienas pirms vēlēšanām vai kur vēlētājam pieder reģistrēts nekustamais īpašums, tad arī iecirkni iespējams mainīt savas pašvaldības ietvaros vai uz pašvaldību, kur vēlētājam pieder nekustamais īpašums.

Iecirkni var mainīt elektroniski, – izmantojot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes iecirkņa maiņas e-pakalpojumu, vai klātienē, iesniedzot pieteikumu jebkurā pašvaldības dzīvesvietas deklarēšanas iestādē.

Mainot iecirkni klātienē uz pašvaldību, kur vēlētājam pieder nekustamais īpašums, papildus jāuzrāda zemesgrāmata vai izziņa no Zemesgrāmatas par īpašuma piederību. Ja vēlētājam pieder kopīpašums ar laulāto, papildus īpašumtiesības apliecinošajam dokumentam jāuzrāda arī laulības apliecība. Šajā gadījumā iecirkni iespējams mainīt tikai klātienē, jo nepieciešams pārliecināties, ka īpašums iegūts laulības laikā un zemesgrāmatā nav atzīmes, ka īpašums ir laulātā atsevišķā manta.

Ja vēlētājs nezina, kurā iecirknī jābalso 3. jūnija vēlēšanās, to var uzzināt iecirkņa noskaidrošanas e-pakalpojumā, kas pieejams Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes mājaslapā www.pmlp.gov.lv, vai pa Centrālās vēlēšanu komisijas uzziņu tālruni 67049999.

Vēlēšanu dienā, 3. jūnijā, iecirkņi balsotājiem būs atvērti no pulksten 7.00 līdz 22.00. Trīs dienas pirms vēlēšanām – 31. maijā, 1. un 2. jūnijā dažas stundas dienā varēs nobalsot arī iepriekš.

Vairāk informācijas par pašvaldību vēlēšanu kārtību www.cvk.lv .

Kristīne Bērziņa
CVK Informācijas nodaļas vadītāja

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI