DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu pret valsts amatpersonu par kukuļa lielā apmērā pieņemšanu un pret privātpersonu par kukuļa lielā apmērā piedāvāšanu un nodošanu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2017. gada 4. aprīlī Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurore Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai nodevusi krimināllietu pret valsts amatpersonu par kukuļa lielā apmērā pieņemšanu un pret privātpersonu par kukuļa lielā apmērā piedāvāšanu un nodošanu.

Krimināllietā pie kriminālatbildības saukts bijušais VAS "Latvijas dzelzceļš" valdes priekšsēdētājs par 499 500 eiro pieņemšanu no privātpersonas saistībā ar VAS "Latvijas dzelzceļš" meitas uzņēmuma SIA "LDz ritošā sastāva serviss" iepirkumu.

Privātpersona saukta pie kriminālatbildības par 500 000 eiro piedāvāšanu un minēto 499 500 eiro nodošanu minētajai valsts amatpersonai par lēmuma pieņemšanu juridiskās personas - ārvalstu uzņēmuma - interesēs.

Valsts amatpersona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 320. panta trešās daļas, privātpersonai celta apsūdzība pēc Krimināllikuma 323. panta otrās daļas.

Šīs krimināllietas ietvaros lemjams jautājums par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu juridiskajai personai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Kristīne Sutugina
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI