DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents apliecina Latvijas solidaritāti ar Ukrainu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
“Jāsaglabā starptautiskā solidaritāte un vienota Eiropas Savienības politika attiecībā pret Ukrainu, jo tas ir svarīgs atbalsts Ukrainas centieniem stabilizēt situāciju reģionā un veicināt ilgtspējīgu mieru savā valstī. Mūsu un visas Eiropas interesēs ir demokrātiska un ekonomiski spēcīga Ukraina,” otrdien paziņoja Valsts prezidents Raimonds Vējonis, tiekoties ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko, kurš ieradies oficiālā vizītē Latvijā.

Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvija tāpat kā visa starptautiskā sabiedrība nosoda Krievijas īstenoto nelikumīgo Krimas pussalas aneksiju, kā arī pret Ukrainu vērsto agresiju valsts austrumos.

"Esam vienmēr iestājušies par Ukrainas teritoriālo integritāti un suverenitāti. Uzskatām, ka ieviesto sankciju pret Krieviju pārskatīšana ir iespējama tikai pēc pilnīgas Minskas vienošanās izpildes," teica Raimonds Vējonis, norādot, ka vienošanās ietver visu ārvalstu militāro formējumu, militārās tehnikas un algotņu izvešanu no Ukrainas teritorijas, kā arī pilnu Ukrainas ‑ Krievijas robežas kontroles atjaunošanu.

Valsts prezidents atzinīgi novērtēja Ukrainas valdības līdz šim paveikto, īstenojot valsts pārvaldes un ekonomiskās reformas, vienlaikus aicinot nezaudēt reformu tempu. Šajā procesā nepieciešams aktīvs Eiropas Savienības un citu starptautisko partneru atbalsts.

"Latvija izprot Ukrainas reformu uzdevumu sarežģītību, tāpēc sniedz palīdzīgu roku reformu īstenošanā. Jau šobrīd nododam savu pieredzi Ukrainai reģionālās reformas, lauksaimniecības un pretkorupcijas jomā, kā arī īstenojam izglītības projektus," sacīja Raimonds Vējonis.

Ukrainas prezidenta vizītes laikā Rīgā tika pieņemts prezidentu kopīgais paziņojums, kā arī parakstīta Latvijas un Ukrainas starpinstitūciju vienošanās par sadarbību vides aizsardzības jomā.

Valsts prezidents atzina, ka būtiski ir attīstīt cilvēku savstarpējos kontaktus, un pauda cerību, ka jau šovasar Ukrainas pilsoņi varēs bez vīzas apmeklēt Šengenas valstis.

Prezidentu tikšanās laikā apspriestas arī iespējas Latvijas un Ukrainas ekonomiskās sadarbības stiprināšanā un jaunu biznesa projektu attīstīšanā. "Ukraina tradicionāli ir bijis nozīmīgs Latvijas tirdzniecības partneris. Pastāv daudz jomu, kurās Latvijas un Ukrainas uzņēmēji varētu attīstīt ciešāku sadarbību. Tās ir gan farmācija un pārtikas rūpniecības nozares, gan mašīnbūves, transporta un loģistikas jomas," teica Valsts prezidents.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI