DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. martā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs apmeklēs ASV un Kanādu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 22. līdz 29. martam ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs apmeklēs Amerikas Savienotās Valstis un Kanādu. 22. martā pēc ASV valsts sekretāra Reksa Tillersona (Rex Tillerson) ielūguma E. Rinkēvičs piedalīsies Starptautiskās koalīcijas cīņai pret ISIL/Da’esh ārlietu ministru sanāksmē, kuras laikā iepazīstinās kolēģus ar Latvijas līdzšinējo un arī plānoto ieguldījumu. Sanāksmē ārlietu ministri izvērtēs koalīcijas līdzšinējos sasniegumus un pārrunās nākotnes plānus, sevišķi civilo jautājumu un stabilizācijas pasākumu jomās.

No 23. līdz 25. martam notiks E. Rinkēviča vizīte Kanādā, kuras laikā plānota tikšanās ar Kanādas ārlietu ministri Kristiju Frīlandi (Chrystia Freeland), aizsardzības ministru Hardžitu Sadžanu (Harjit Singh Sajjan), starptautiskās tirdzniecības ministru Fransuā Filipa Šampaņa (François-Philippe Champagne), parlamenta Pārstāvju palātas spīkeru Džefu Rīganu (Geoff Regan). Amatpersonas pārrunās divpusējās sadarbības jautājumus, ekonomiskās sadarbības veicināšanu, tostarp ieguvumus no Eiropas Savienības un Kanādas Visaptverošā ekonomikas un tirdzniecības nolīguma (CETA), kā arī gaidāmo Kanādas vadītā daudznacionālā bataljona kaujas grupas izvietošanu Latvijā. Vizītes laikā ministrs teiks uzrunu Kanādas parlamenta Pārstāvju palātas Ārlietu un starptautiskās attīstības komisijas noklausīšanās sesijā. Lai pārrunātu latviešu kopienai Kanādā aktuālos jautājumus, gatavošanos Latvijas Simtgades svinībām, ministrs tiksies ar kopienas pārstāvjiem Otavā un Toronto. Tāpat plānots apmeklēt uzņēmumu QNX Software Systems, kas piedāvā tehnoloģiskos risinājumus dažādām nozarēm, piemēram, mašīnbūvei, medicīnai, aizsardzībai.

Pēc Amerikas Izraēlas sabiedrisko jautājumu komitejas (The American Israel Public Affairs Committee) uzaicinājuma no 26. līdz 28. martam ārlietu ministrs E. Rinkēvičs piedalīsies ikgadējā politikas konferencē un iepazīstinās ar Latvijas redzējumu par transatlantiskās sadarbības svarīgumu globāla rakstura drošības apdraudējumu novēršanā.

Savukārt 28. martā notiks Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ārlietu ministru tikšanās ar ASV Valsts sekretāru R. Tillersonu. Tās laikā plānots pārrunāt NATO Varšavas samita lēmumu izpildi, kā arī Baltijas valstu un ASV sadarbību drošības un aizsardzības jomās. Tāpat ministriem notiks sarunas ar ASV Kongresa Pārstāvju palātas spīkeru Polu Raienu (Paul Ryan), Senāta Ārlietu komitejas priekšsēdētāju Bobu Korkeru (Bob Corker) un līdzpriekšsēdētāju senatoru Benu Kārdinu (Ben Cardin). Baltijas valstu ārlietu ministri piedalīties arī ASV domnīcu Heritage Foundation, Center for Strategic and International Studies, Brookings Institution, Hudson Institute rīkotajās diskusijās par drošības jautājumiem un transatlantisko sadarbību.

Lai pateiktos par kopienas darbu latviskās saiknes saglabāšanā, ārlietu ministrs E. Rinkēvičs viesosies arī Vašingtonas latviešu centrā Rokvillē.

Vizītes laikā ministram plānotas vairākas intervijas medijiem – Fox News TV, Politico.

Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI