DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. martā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par 11 zādzību veikšanu no pirmajos stāvos izvietotiem dzīvokļiem Ķengaraga mikrorajonā, nozogot cietušajiem piederošas mantas, to kopējai vērtībai pārsniedzot 26 000 eiro

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2017. gada februāra beigās Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēta persona par kopumā 11 zādzību izdarīšanu no pirmajos stāvos izvietotiem dzīvokļiem Ķengaraga mikrorajonā, kas vienlaikus saistītas ar svešas mantas tīšu bojāšanu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai minētās zādzības tika veiktas laika posmā no 2016. gada 15. maija līdz pērnā gada 2. jūnijam.

Apsūdzētā persona, izmantojot savu garo augumu, visos dzīvokļos iekļuva pa logu, atspiežot loga rāmi ar skrūvgriezi. Vīrietis savā īpašumā prettiesiski ieguva, piemēram, rotaslietas, parfimēriju, skaidru naudu, piemiņas monētas un medaļas, mobilos telefonus, datorus, televizorus.

Minētā persona cietušajām personām nodarīja materiālos zaudējumus kopumā 26 343,12 eiro apmērā un sabojāja mantu kopumā 2591,75 eiro apmērā.

Vīrietis saukts pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas un Krimināllikuma 185. panta pirmās daļas.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Kristīne Sutugina
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI