DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. martā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par darba aizsardzības un tehnisko drošību prasību neievērošanu būvobjektā, kā rezultātā izraisīta darbinieka nāve

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīgas rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēts kāda uzņēmuma valdes priekšsēdētājs par to, ka viņš pārkāpa darba aizsardzības un tehnisko drošību reglamentējošos normatīvo aktu prasības, būdams atbildīgs par šo noteikumu ievērošanu būvobjektā, kā rezultātā iestājās darbinieka nāve.

Apsūdzētā persona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 146. panta otrās daļas.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, 2011.gada jūnijā apsūdzētais kā uzņēmuma valdes priekšsēdētājs, norīkots par atbildīgo darba aizsardzības sistēmas organizēšanā uzņēmuma būvobjektos.

Saistībā ar ūdensvada pieslēguma izbūves veikšanu (rekonstrukciju) Garkalnes novadā, uzņēmuma valdes loceklis nevērsās pie būvkomersanta, kas ir tiesīgs veikt ūdensvada pieslēguma izbūves rekonstrukciju un/ vai izstrādāt tā tehnisko shēmu, kā arī neveica pienācīgu kontroli būvobjektā.

2014. gada 18. aprīlī ūdensvada pieslēguma izbūves veikšanai paredzētos rakšanas darbus veica vairāki norīkoti uzņēmuma darbinieki, tostarp elektromontieris, kura darba pienākumos neietilpa veikt zemes rakšanas darbus. Atrodoties aptuveni 1,6 metru dziļā tranšejā un izraisoties zemes nogruvumam, kur atradās svešķermenis, iespējams, bruģakmens, dzīvībai bīstamus miesas bojājumus – trulu vaļēju galvas traumu guva elektromontieris, kā rezultātā iestājās viņa nāve.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Rīgas rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Kristīne Sutugina
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI