DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. februārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

“Vai saliedētai sabiedrībai ir nepieciešama vienota vēstures izpratne?”- debatēs sabiedrībā pazīstamas personas

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Sabiedrībā populāras personas – politiķe, kino producents, vēsturnieks, žurnāliste – publiskās debatēs atbildēs uz jautājumu: “ Vai saliedētai sabiedrībai ir nepieciešama vienota vēstures izpratne?” Šis jautājums tiks pārspriests publisko debašu pasākumā, ko 1. martā pulksten 18.00. Latvijas Okupācijas muzejā, (Raiņa bulvārī 7) rīkos Latvijas Debašu asociācija “QUO tu domā?” sadarbībā ar Latvijas Okupācijas muzeju un Eiropas Komisiju.

Argumentus "par" vienotu vēstures izpratni izteiks producents Andrejs Ēķis, partijas "Vienotība" politiķe Sarmīte Ēlerte un students - debatētājs Eduards Baumanis, bet argumentus "pret" paudīs vēsturnieks Kaspars Zellis, juriste Elizabete Krivcova un studente - debatētāja Renāte Rozentāle. Debates vadīs žurnāliste Inga Sprinģe.

Pasākuma pirmajā daļā runās uzaicinātie oponenti, bet otrajā daļā izteikties varēs debašu klausītāji. Diskusiju norisei varēs sekot arī internetā http://www.tvnet.lv/ un http://apollo.tvnet.lv/.  

Kā informē Latvijas Debašu asociācijas "QUO tu domā? pārstāvji, debašu formāts paredz, ka katram runātājam ir jāieņem konkrēta pozīcija attiecībā uz apspriežamo jautājumu: par vai pret. Debašu kluba pārstāvji — studenti diskusijā nepaudīs personisko viedokli, bet gan, sekojot debašu formātam, izteiks loģiskus argumentus. Publisku debašu forma, pēc pasākuma rīkotāju pārliecības, ir veids kā attīstīt spēju kritiski izvērtēt dažādus viedokļus un argumentēti pamatot savu skatupunktu. Šī pasākuma mērķis ir veicināt sabiedrības, īpaši jauniešu, izglītošanu un informēšanu par pretrunīgiem vēstures jautājumiem. Pasākuma rīkošanu finansiāli atbalsta LR Kultūras ministrija.

Latvijas Okupācijas muzeja
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI