DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. februārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Ekonomikas ministrs darba vizītē apmeklēs Zviedriju

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šā gada 13. – 15.februārī Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens darba vizītē apmeklēs Zviedriju, lai ar augsta līmeņa Zviedrijas valdības amatpersonām un uzņēmējiem pārrunātu Latvijas – Zviedrijas reģionālās sadarbības, inovāciju veicināšanas un investīciju piesaistīšanas jautājumus ar mērķi paplašināt Latvijas uzņēmumu eksporta iespējas.

Darba vizītes ietvaros, pirmdien, 13.februārī A.Ašeradens tiksies ar Zviedrijas latviešu diasporas pārstāvjiem.

Savukārt otrdien, 14.februārī ekonomikas ministram plānota tikšanās ar Zviedrijas uzņēmējdarbības un inovāciju ministru Mikaelu Dambergu un ES un ārējās tirdzniecības ministri Annu Lindi (Ann Linde), kā arī Zviedrijas Inkubatoru un zinātnes parku asociācijas izpilddirektoru Magnusu Lundīnu (Magnus Lundin). Tikšanās laikā plānots pārrunāt Latvijas – Zviedrijas reģionālās sadarbības jautājumus, īpaši inovāciju, investīciju, rūpniecības un jaunuzņēmumu ekosistēmas izveides jomā, kā arī sadarbības paplašināšanas iespējas ar Zviedrijas Inkubatoru un zinātnes parku asociāciju.

Tāpat otrdien A.Ašeradens plāno tikties ar uzņēmuma Ericsson viceprezidentu Ulfu Pērsonu (Ulf Pehrsson) un Swedbank vadītāju Birgitu Bonnenseni (Birgitte Bonnensen), kā arī piedalīties Swedbank rīkotajā seminārā "Baltic talks" par nākotnes izaicinājumiem ekonomikas un investīciju jomā Baltijas valstu reģionā.

Vizītes Zviedrijā noslēgumā, trešdien, 15.februārī ekonomikas ministrs plāno piedalīties apaļā galda diskusijā ar būvniecības nozares uzņēmumu pārstāvjiem no Zviedrijas un Latvijas. Savukārt, tiekoties ar Zviedrijas KTH Karaliskā tehnoloģiju institūta pārstāvjiem A.Ašeradens plāno pārrunāt sadarbību kopīgu studiju un apmaiņas programmu īstenošanā, starptautiskās sadarbības projektu identificēšanā un īstenošanā dabaszinātņu un inženierzinātņu jomās u.c. jautājumus. 

Elita Rubesa - Voravko
Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI