DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. decembrī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Naida runa, bērnu sociālā un medicīniskā rehabilitācija un sabiedrības tiesības uz labvēlīgu dzīves vidi ir šī gada tiesībsarga konferences centrālās tēmas

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2016. gada 13. un 14. decembrī notiks ikgadējā tiesībsarga cilvēktiesību un labas pārvaldības konference. Šī gada centrālās tēmas ir sabiedrības iecietības veicināšana naida runas atpazīšanas kontekstā, bērnu sociālā un medicīniskā rehabilitācija, kā arī labvēlīgas dzīves vides veicināšana labas pārvaldības principu realizēšanas kontekstā.

Konferenci 13. decembrī plkst.10.15 atklās tiesībsarga Jura Jansona ziņojums par 2016. gadu un ieskats 2017. gadā. Konferences divu dienu laikā diskusijās tiks apskatītas četras tēmas.

Pirmajā dienā, 13. decembrī notiks diskusijas par divām tēmām, kas būs aktuālas arī 2017. gadā. Pirmā tēma ir "Sabiedrības iecietības veicināšana. Naida noziegumu un naida runas atpazīšana Latvijā". Diskusijas moderators Dr. iur. Artūrs Kučs aicinās diskusijai par naida un naida runas nozieguma izpratni Latvijā. Apspriešanā piedalīsies gan tie, kas ar šāda veida noziegumiem sastopas savā profesionālā dzīvē, gan zinātnieki.

Otrā diskusijā – Bērnu sociālā un medicīniskā rehabilitācija – tiks apspriesti bērnu ar īpašām vajadzībām iekļaušanas jautājumi, ka arī preventīvais darbs un rehabilitācija, apkarojot atkarības bērnu un jauniešu vidū. Diskusijas dalībnieku sastāvs ļaus novērtēt ne vien šo jomu problēmas tiesisko pusi, bet arī realizēšanas mehānismus. 

Otrās konferences dienas (14. decembrī) fokuss ir labas pārvaldības prakse Latvijā un cilvēku tiesības dzīvot labvēlīgā vidē, apskatot divus 2016. gada aktuālus piemērus, proti, mototrašu trokšņu līmeņa lietu un Jauno Ragaciema kapu lietu.

Tēmas "Ekonomiskās intereses versus tiesības dzīvot labvēlīgā vidē" ietvaros diskutēs par Tiesībsarga biroja atzinumu ar mērķi noskaidrot, vai, izstrādājot jaunu trokšņa novērtēšanas un pārvaldības kārtību, tika ņemtas vērā gan uzņēmēju, gan iedzīvotāju intereses.

Turpinot iepriekšējo tēmu par sabiedrības līdzdalību politikas noteikšanā, konferences programmā ir iekļauta diskusija par Jauno Ragaciema kapu lietu "Vietējās sabiedrības intereses versus Natura 2000 vērtības". Šis tēmas ietvaros tiks apspriesta sabiedrības aktivitāte un mijiedarbība ar iestādēm pašvaldības līmenī.

Konferences video būs pieejams Tiesībsarga biroja mājaslapā. Detalizēta konferences programma ir pieejama šeit:

Konference notiek Tiesībsarga birojā, 4. stāva zālē, Baznīcas ielā 25, Rīgā.

Jelena Golovko
Preses sekretāre
Latvijas Republikas Tiesībsarga birojs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI