DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. decembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes

“No sirds Latvijai”: Amatpersonām jāatlīdzina bezdarbības radītie zaudējumi valstij

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“No sirds Latvijai” šodien, 12.decembrī, vērsusies ar lūgumu pie Latvijas Republikas ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera, savlaicīgi uzsākt pārbaudi par Kultūras ministrijas amatpersonu bezdarbību, nenovēršot pretlikumīgā līguma starp valsts aģentūru “Jaunie “Trīs brāļi”” un SIA “Jaunrīgas attīstības uzņēmums” par Laikmetīgās mākslas muzeja meta un teritorijas detālplānojuma izstrādi sekas un, līdz ar to, pieļaujot valsts nodokļu maksātāju līdzekļu izšķērdēšanu. “No sirds Latvijai” lūdz ģenerālprokuroru aizsargāt valsts un nodokļu maksātāju likumīgās intereses, un, ievērojot pārbaudes rezultātus, vērsties tiesā, lai atjaunotu likumību – regresa kārtībā piedzītu no amatpersonām valstij radītos zaudējumus.

"No sirds Latvijai" uzskata, ka jebkurš likuma pārkāpums, ko izdarījusi valsts iestāde, ne tikai grauj tiesiskumu, rada neuzticību valstij un ir pretējs iedzīvotāju interesēm, bet rada papildus izdevumus nodokļu maksātājiem.

2016.gada 6.decembrī Augstākās tiesas Civillietu tiesu palāta lēma daļēji apmierināt SIA "Jaunrīgas attīstības uzņēmums" prasību un  piedzīt no Kultūras ministrijas izdevumus 652 335,71 eiro apmērā. Aizsargājot nodokļu maksātāju intereses, "No sirds Latvijai" aicina prokuratūru jau šobrīd apzināt amatpersonas, kuras tieši vai netieši ir pieļāvušas nodokļu maksātāju naudas izšķērdēšanu. Jau šobrīd ilgstoši tiesājoties, tiek tērēti valsts budžeta līdzekļi, kurus varētu lietderīgi varētu izmantot kultūras jomas finansēšanai.  "No sirds Latvijai" uzskata, ka amatpersonu bezdarbība – vairāku gadu garumā nenovēršot neatbilstoši noslēgtās vienošanas sekas – dārgi izmaksās nodokļu maksātājiem, un nav pieļaujami, ka kārtējo reizi konkrētu atbildīgo amatpersonu nebūs.

Valdis Freidenfelds, "No sirds Latvijai" sabiedrisko attiecību konsultants

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI