DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. decembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

K.Gerhards piedalīsies Ogres novada Uzņēmēju dienā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards piektdien, 2016. gada 9. decembrī piedalīsies Ogres novada Uzņēmēju dienā. Tāpat ministram plānota tikšanās ar pašvaldības pārstāvjiem, lai uzklausītu pašvaldības viedokli par sadarbības teritoriju izveidošanu, kā arī pārrunātu ieguvumus, kādus iedzīvotājiem un uzņēmējiem var sniegt pašvaldību mērķtiecīga sadarbība.

Ministrs K.Gerhards atklās semināru, kurā pašvaldības vadība un speciālisti kopā ar uzņēmējiem pārrunās būtiskus jautājumus par novada attīstību, pašvaldības un uzņēmēju sadarbību, kultūras pienesumu uzņēmējdarbībā Ogres novadā. Sagaidāms, ka Ogres novada Uzņēmēju diena, kas norisināsies jau septīto gadu, arī šogad pulcēs plašu skaitu Ogres novada uzņēmēju un sadarbības partneru. Šī pasākuma mērķis ir novērtēt padarīto un pateikties par paveikto gada garumā. Dienas izskaņā ministrs K.Gerhards plānojis piedalīties "Gada uzņēmējs 2016" apbalvošanas pasākumā.

Tā kā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ir uzsākusi diskusijas ar pašvaldībām un sociālajiem partneriem par sadarbības teritoriju izveidošanas principiem, ministrs plānojis šo jautājumu pārrunāt arī darba vizītes laikā Ogres novadā. K.Gerhards jau iepriekš ir uzsvēris, ka efektīvu sadarbības teritoriju izveidē svarīgi ir uzklausīt visas iesaistītās puses, tādējādi radot priekšnoteikumus, lai ilgtermiņā nodrošinātu efektīvāku teritoriju pārvaldību un ekonomisko attīstību.

Diskusijas par sadarbības teritoriju izveidošanu plānots pabeigt līdz 2016. gada beigām. Ar lielu daļu pašvaldību pārstāvjiem konsultācijas jau ir notikušas. 2017.gada pavasarī plānots sagatavot priekšlikumu sadarbības teritoriju modelim.

Kristīne Kļaveniece
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI