DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. decembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības komisija pauž atbalstu ģenerālmajora Leonīda Kalniņa virzīšanai NBS komandiera amatā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti pirmdien, 5.decembrī, iztaujājot Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera amata kandidātu ģenerālmajoru Leonīdu Kalniņu, pauda atbalstu viņa kandidatūras virzīšanai Latvijas armijas komandiera amatā.

Plānots, ka komisija uz 22.decembra Saeimas sēdi virzīs divus lēmumprojektus. Viens lēmumprojekts būs par ģenerālleitnanta Raimonda Graubes atbrīvošanu no NBS komandiera amata, bet otrs – par ģenerālmajora L.Kalniņa apstiprināšanu NBS komandiera amatā ar 2017.gada 27.janvāri.

No 2016.gada augusta L.Kalniņš pilda Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieka amata pienākumus. Iepriekš bijis Zemessardzes komandieris un Zemessardzes štāba priekšnieks, kā arī ieņēmis citus vadošus amatus NBS un Zemessardzē. L.Kalniņš guvis arī operāciju plānošanas un vadības pieredzi, dienot starptautiskajā operācijā Irākā. Dienestu Latvijas armijā sācis 1997.gadā Zemessardzes 51.bataljonā.

Vienlaikus komisijas deputāti šodien R.Graubem pateicās par vairāk nekā 10 gadu darbu valsts aizsardzības labā un ilglaicīgo sadarbību.

Saskaņā ar Nacionālo bruņoto spēku likumu Saeima NBS komandieri apstiprina amatā uz četriem gadiem un atbrīvo no amata pēc Valsts prezidenta priekšlikuma. Valsts prezidents Raimonds Vējonis rosinājis Latvijas armijas komandiera amatā apstiprināt ģenerālmajoru L.Kalniņu. Latvijas armijai jauns komandieris nepieciešams, jo šī gada 25.oktobrī R.Graube lūdza atbrīvot sevi no aktīvā dienesta pirms pilnvaru termiņa beigām. Saeima R.Graubi atkārtoti amatā apstiprināja 2014.gada 5.jūnijā.

Saeimas Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI