DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. novembrī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Notiks Rīgas iedzīvotāju forums „Rīga dimd – iedzīvotāji runā, domā, dara!”

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Trešdien, 30. novembrī, plkst. 10.00 viesnīcas „Radisson Blu Hotel Latvija” konferenču centrā, (Elizabetes iela 55) rīdzinieki gaidīti ikgadējā Rīgas iedzīvotāju forumā „Rīga dimd – iedzīvotāji runā, domā, dara!”. Forumu atklās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. Foruma dalībniekus uzrunās arī Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane.

Rīdzinieki ik gadu tiek aicināti tikties forumā, lai pārrunātu pilsētas attīstību, konstatētu notiekošās izmaiņas, apmainītos ar kontaktiem un iedvesmotos no pilsētas labās prakses piemēriem. Foruma ietvaros Rīgas nevalstiskās organizācijas varēs arī pievienoties Rīgas pilsētas pašvaldības un nevalstisko organizāciju sadarbības memorandam. Tieši savstarpējā sadarbība starp iedzīvotājiem, nevalstiskajām organizācijām, pašvaldību un uzņēmumiem ļaus Rīgai savlaicīgi sagatavoties Latvijas valsts 100-gades svinībām, kas ir šā gada foruma pamattēma.

Forumā būs iespēja līdzdarboties šādās praktiskajās darb-darbnīcās:

  • "Piederīgā Rīga" – jeb darb-darbnīca par apkaimju kustībām. Tajā varēs uzzināt par iespējām līdzdarboties savā apkaimē šodien un sagaidot Latvijas valsts 100-gadi, kā īstenot savas idejas un kur saņemt atbalstu, kā arī iepazīsties ar jau esošo apkaimju aktīvistu labajiem darbiem.
  • "Pievilcīgā Rīga" – darb-darbnīcā tiks diskutēts par to, kā Rīgai panākt harmonisku urbānās vides līdzāspastāvēšanu zaļajai videi un iedzīvotājiem. Tiks meklēta atbilde uz jautājumu, kā ikviens no mums var padarīt Rīgu par pievilcīgāku un tīrāku pilsētu.
  • "Produktīvā Rīga" – darb-darbnīca būs veltīta tam, lai iedzīvotāji, NVO, pašvaldība un biznesa sektors rastu atbildes uz to, kādēļ un kā sadarboties, lai radītu labvēlīgas pārmaiņas apkaimes un Rīgas pilsētas mērogā, tādējādi uzlabojot sociālo un ekonomisko vidi, vienlaikus veicinot piederības sajūtu tai.
  • "Progresējošā Rīga" - visā pasaulē ir izplatītas kustības, kuras "iedzīvina" pamestās ēkas lielpilsētās, atverot telpas dažādiem projektiem – birojiem, radošām performancēm, sociālajai uzņēmējdarbībai un vēl daudzām citām sabiedrībai nozīmīgām un noderīgām aktivitātēm. Šajā darb-darbnīcā tiks identificēta Rīgas prakse degradējošo teritoriju attīstībā un ko nepieciešams paveikt, lai šī kustība būtu efektīvāka.

Iedzīvotāji, kuri nevarēs apmeklēt forumu klātienē, aicināti sekot tam līdzi tiešraidē tīmekļa vietnēs: www.pasvaldiba.riga.lv un www.nvotv.lv

Rīgas iedzīvotāju forumu organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) sadarbībā ar biedrību "Latvijas Pilsoniskā alianse", foruma programma pieejama tīmekļa vietnē: www.iksd.riga.lv

Papildus informāciju par forumu un memoranda parakstīšanu var saņemt pie Ilzes Meilandes, E-pasts: ilze.meilande@riga.lv; tālr.: 67181657

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI