DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. novembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Andrejs Pildegovičs pauž atbalstu aktīvai un līdzsvarotai kaimiņpolitikai Maltas prezidentūras laikā ES Padomē

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 24. līdz 25. novembrim valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs piedalījās neformālajā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu Ārlietu ministriju (ĀM) valsts sekretāru sanāksmē Maltā.

Sanāksmes laikā Maltas ārlietu ministrs Džordžs Vella (George W. Vella) un Ārlietu ministrijas valsts sekretāre Fiona Formusa (Fiona J. Formosa) iepazīstināja ES valstu kolēģus ar Maltas prezidentūras ES Padomē galvenajām sešām prioritātēm – migrācija, vienotais tirgus, ES kaimiņpolitika, drošība un cīņa ar terorismu, sociālā iekļaušana, kā arī jūrlietas. Sarunās dalībvalstu valsts sekretāri apsprieda arī Eiropas Globālo stratēģiju ārpolitikā un drošības politikā un Eiropas kaimiņpolitiku, īpaši akcentējot dienvidu kaimiņu reģionu.

Valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs pauda atbalstu Maltas prezidentūras laikā īstenot aktīvu, līdzsvarotu un konsekventu ES kaimiņpolitiku austrumos un dienvidos, kā arī turpināt attīstīt vienoto tirgu, tostarp vienoto digitālo un enerģētisko tirgu.

Svarīga uzmanība sanāksmē tika piešķirta ES dalībvalstu ciešākai sadarbībai ar Eiropas Ārējās darbības dienestu (EĀDD) personāla politikas jomā, apspriežot iespējas dalībvalstu lielākai pārstāvniecībai EĀDD struktūrās un ES delegācijās trešajās valstīs.

Vizītes laikā valsts sekretāri apmeklēja arī Eiropas Patvēruma atbalsta biroju Maltā, kur tika pārrunāti aktuālie migrācijas jautājumi.

ES Ārlietu ministriju valsts sekretāru neformālās sanāksmes notiek divas reizes gadā, un tās rīko ienākošā ES prezidējošā valsts īsi pirms savu prezidentūras pienākumu pildīšanas oficiālas uzsākšanas.  Malta pārņems prezidentūru ES Padomē 2017. gada 1. janvārī.

 Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI