DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. novembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ministrs K.Gerhards: Kopā esam radījuši priekšnoteikumus Latgales reģiona stabilai un ilgtspējīgai attīstībai

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards 2016. gada 25. novembrī Rēzeknē, foruma „Latvijas ilgtspējas dimensijas – izglītoti cilvēki un dabas vērtību saglabāšana” atklāšanas pasākumā īpaši uzsvēra Latgales reģiona ilgtspējīgas attīstības un izaugsmes iespējas.

Atklājot ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atbalstu organizēto Latvijas simtgadei un Latgales kongresam veltīto projekta pasākuma ciklu, ministrs K.Gerhards teica: "Veidojot Latgales speciālo ekonomisko zonu, ir izstrādāti īpaši labvēlīgi nosacījumi, lai piesaistītu ieguldījumus ražošanas un infrastruktūras attīstībai, kā arī darba vietu radīšanai. Latgalei ir visas iespējas stabilai un ilgtspējīgai attīstībai."

Latgales speciālās ekonomiskās zonas robežas noteiks tās pašvaldības, kuras veidos speciālās ekonomiskās zonas pārvaldi. Tajā darbosies uzņēmēji, kuri varēs saņemt uzņēmumu ienākuma nodokļa un nekustamā īpašu nodokļa atlaidi 80% apmērā no aprēķinātās nodokļu summas.

"Šobrīd esam liecinieki tam, kā samazinās resursi, kas agrāk nodrošināja progresu visā pasaulē. Daba ir viens no Latvijas, īpaši Latgales resursiem. Iepazīstot dabu, varam iepazīt arī kultūru un vēsturi, jo tradīciju pamatā dabas vērtības. Tāpēc esmu pārliecināts, ka gudri un lietderīgi izmantojot vietējās vērtības, varam sasniegt mūsu kopējo mērķi – dzīvot uz ilgtspējīgas attīstības principiem veidotā sabiedrībā," sacīja ministrs

Darba vizītes ietvaros K.Gerhards piedalījās arī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas Lāzertehnoloģiju laboratorijas atklāšanā.

Laura Jansone
Sabiedrisko attiecību nodaļa
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI