DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. novembrī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Notiks XX stāstnieku konkursa “Teci, teci, valodiņa 2016” fināls

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
26. novembrī Rīgas Latviešu biedrības namā, sākot no plkst.10.00, notiks svinīgs sarīkojums, kura laikā pulcēsies jaunie stāstnieki no visiem Latvijas novadiem uz XX stāstnieku konkursa “Teci, teci, valodiņa 2016” finālu.

Šogad pusfināli notika Valmierā, Valkā, Pļaviņās, Priekuļos, Jēkabpilī, Līvānos, Rēzeknē, Kuldīgā, Liepājā, Ozolniekos un Rīgā. Finālam Rīgā tika izvirzīti 128 dalībnieki.

Konkursa mērķis ir stāstīšanas tradīciju atjaunošana, uzturēšana un attīstīšana, aktīvi līdzdarbojoties tautas mūsdienu mutvārdu kultūrā. Konkursā piedalās bērni un jaunieši līdz 21 gada vecumam, kuri interesējas par tautas mutvārdu daiļradi un paši vēlas būt aktīvi stāstītāji dažādās ikdienas un svētku situācijās.

Finālistus vērtēs stāstniecības eksperti no Latviešu folkloras krātuves, Latvijas Radio, UNESCO LNK Stāstu bibliotēku tīkla labākie stāstnieki, zinoši skolotāji, stāstīšanas tradīciju zinātāji un kopēji: Aldis Pūtelis, Guntis Pakalns, Inguna Radziņa, Aelita Ramane, Agita Lapsa, Anete Karlsone, Iveta Irbe, Andrejs Svilāns, Iveta Medene un Vidvuds Medenis.

Starp finālistiem ir jauni Stāstnieku ķēniņa titula pretendenti: Zane Sinkēviča no Dignājas pamatskolas folkloras kopas "Dignōjīši", Ernests Zalāns no Riebiņu vidusskolas folkloras kopas "Jumalāni", Rainers Tomass Urujevs no Līvānu 1.vidusskolas folkloras kopas "Ceiruleits" un Maksims Pavlovs no Nirzas pamatskolas folkloras kopas "Spryguļi".

Stāstnieku ķēniņa titula pretendentu sacīkstes notiks 26. novembrī plkst.12.00 Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē, bet stāstnieku konkursa finālistu uzstāšanās sāksies jau no plkst.10.00 Zelta zālē, Līgo zālē un Kluba zālē. Stāstnieku konkursa fināls turpināsies arī pēc Stāstnieku ķēniņu sacīkstēm.

Šī gada īpašais notikums ir sarīkojums "Stāstu pūru pielocīju" plkst.16.00 Kluba zālē, kurā tiekas visi tie stāstnieki, kuri 20 gadu laikā izcīnījuši Stāstnieku ķēniņa titulu, viņu pedagogi un stāstniecības eksperti, lai kopīgā stāstu un atmiņu vakarā izvērtētu 20 gados padarīto un iezīmētu stāstnieku konkursa "Teci, teci, valodiņa" nākotnes scenārijus.

Konkursu rīko Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar Rīgas Latviešu biedrības Folkloras komisiju un tradicionālās kultūras biedrību "Aprika". Konkursu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Balvas fināla dalībniekiem sarūpēja:  SIA "AML" – izstāžu komplekss "Rāmava", grāmatu apgāds "Mansards", grāmatu apgāds "Zinātne", izdevniecība "Neputns", Nacionālais botāniskais dārzs Salaspilī, izdevniecība "Liels un mazs", izdevniecība "Annele".

Konkursa kontaktpersonas: Māra Mellēna, e-pasts: mara.mellena@visc.gov.lv un Margita Poriete, e-pasts: margitaporiete@inbox.lv.

Diāna Āboltiņa
Valsts izglītības satura centrs
sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI