DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. novembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Apstiprināta kārtība individuāli izgatavotas traktortehnikas ekspluatēšanai

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lai noteiktu prasības un kārtību, kādā notiek ekspluatēšanai Latvijā paredzētu individuāli vienā eksemplārā izgatavotu lauksaimniecības un mežsaimniecības transportlīdzekļu apstiprināšana un tirgus uzraudzība, valdība trešdien, 16.novembrī, akceptēja jaunus noteikumus par individuālu lauksaimniecības un mežsaimniecības transportlīdzekļu atbilstības novērtēšanu.

Jaunā kārtība noteic individuālās traktortehnikas, tās piekabju un maināmo velkamo iekārtu, kā arī speciālās traktortehnikas apstiprināšanas un atbilstības novērtēšanas kārtību un tehniskās prasības. Tāpat noteikumi paredz kārtību, kādā notiek transportlīdzekļu reģistrācijas un lēmuma apstrīdēšana un pārsūdzēšana.

Saskaņā ar šiem noteikumiem apstiprina no jaunām vai lietotām detaļām, sistēmām vai atsevišķām tehniskām vienībām izgatavotu vai sakomplektētu transportlīdzekli, kas nav bijis reģistrēts Traktortehnikas un tās vadītāju informatīvajā sistēmā. Noteikumi paredz apstiprināt arī no citas valsts ievestu lietotu, iepriekš nereģistrētu transportlīdzekli, ja tam veiktas tehniskas un konstruktīvas izmaiņas. Tāpat apstiprināt varēs transportlīdzekli, kas noņemts no Ceļu satiksmes drošības direkcijas transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistra uzskaites norakstīšanai, ja tam veiktas tehniskas un konstruktīvas izmaiņas.

Noteikumi neattiecas uz jauniem sērijveidā ražotiem transportlīdzekļiem.

Noteikumi "Individuālu lauksaimniecības un mežsaimniecības transportlīdzekļu atbilstības novērtēšanas noteikumi" stāsies spēkā pēc publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

______________________________

Rūta Rudzīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI