DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. novembrī, 2016
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

9. novembrī Rīgā notiks forums “Atbalsts uzņēmējiem”

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ekonomikas ministrija izstrādājusi visas šajā ES fondu plānošanas periodā plānotās programmas uzņēmējiem. Jau šobrīd uzņēmējiem pieejams atbalsts 428,65 miljonu eiro apjomā. Turpmāko mēnešu laikā tiks uzsāktas vēl arī š.g. 25.oktobrī apstiprinātās programmas inovāciju sekmēšanai un tehnoloģiju pārnesei 34,5 miljonu eiro apjomā.

"2014.-2020. gada Eiropas Savienības fondu plānošanas periodā Ekonomikas ministrijas veidoto atbalsta programmu kopējais apmērs ir 764 miljoni eiro, kas paredzētas uzņēmējdarbības, inovācijas, eksporta un energoefektivitātes sekmēšanai. Attīstot inovatīvus nišas produktus ar augstu pievienoto vērtību, uzņēmumu konkurētspējas kāpums būs straujāks, nodrošinot stabilu un ilgtspējīgu Latvijas ekonomikas izaugsmi. Tāpēc mūsu prioritāte ir atbalsts komersantiem, kas ievieš ražošanā jaunus inovatīvus produktus, kur biznesa riski ir augstāki un atbalsts daudzkārt nepieciešamāks", uzsver Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens. 

Novembrī un decembrī piecās Latvijas pilsētās notiks forumi "Atbalsts uzņēmējiem", sniedzot komersantiem visaptverošu informāciju par šobrīd pieejamo un tuvākajā laikā plānoto atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai un paplašināšanai. Forumi "Atbalsts uzņēmējiem" ir kļuvuši jau par ikgadēju tradīciju, sniedzot iespēju komersantiem vienuviet saņemt plašu informāciju par pieejamo un plānoto atbalstu. Šogad Ekonomikas ministrijas, Attīstības finanšu institūcijas Altum, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Centrālās Finanšu un līgumu aģentūras kopīgi rīkotajos  pasākumos piedalīsies 16 iestādes, organizācijas, kā arī komercbankas.

Forumu "Atbalsts uzņēmējiem" laikā Ekonomikas ministrijas, Attīstības finanšu institūcijas Altum, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Centrālās Finanšu un līgumu aģentūras, Nodarbinātības valsts aģentūras, kā arī Zemkopības ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji informēs komersantus par pieejamo un plānoto atbalstu uzņēmējdarbības attīstībai 2014.-2020. gada ES fondu plānošanas periodā.

Forumu otrajā daļā norisināsies tīklošanās – īpašos 16 valsts iestāžu un komercbanku, kā arī Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra stendos būs pieejamas individuālas konsultācijas par atbalsta jautājumiem. Konsultācijas sniegs Ekonomikas ministrijas, Attīstības finanšu institūcijas Altum, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Centrālās Finanšu un līgumu aģentūras, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Nodarbinātības valsts aģentūras, Lauku atbalsta dienesta un Uzņēmumu reģistra darbinieki.

Forumi "Atbalsts uzņēmējiem" notiks:

  • 9.  novembrī – Rīgā (tiešraide: www.em.gov.lv);
  • 22. novembrī – Līvānos;
  • 24. novembrī – Kuldīgā;
  • 1. decembrī – Smiltenē;
  • 6. decembrī – Jelgavā.

Detalizēta informācija par forumiem (programma, norises vietas un laiki, saite uz reģistrācijas anketu dalībai forumos)  publicēta Ekonomikas ministrijas mājaslapā.  Dalība forumos - bezmaksas. Papildu informācija par forumiem pieejama Ekonomikas ministrijā (Inese Bērziņa, e-pasts: atbalstsuznemejiem@em.gov.lv, tālr.: 67013240).

Forumus organizē Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Attīstības finanšu institūcija Altum, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un Centrālo Finanšu un līgumu aģentūru informatīvās kampaņas "Atbalsts uzņēmējiem" ietvaros. Aktuālajai informācijai par atbalstu uzņēmējiem aicinām sekot mūsu Facebook lapā: www.facebook.com/atbalstsuznemejiem.

Evita Urpena
Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI