DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. novembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkā Ozolnieku novadā gāja bojā cilvēks

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 2.novembra plkst. 6.30 līdz 3.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 43 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu un 20 uz glābšanas darbiem, bet pieci no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar plkst. 7.49 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ozolnieku novada Cenu pagastu, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkas otrā stāva istabā deg grīda 1m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 50 gadus vecs vīrietis. Plkst. 9.04 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 14.53 VUGD saņēma izsaukumu uz Kārsavas novada Mežvidu pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka vienstāvu dzīvojamā māja deg ar atklātu liesmu 120m2 platībā un tai iebrucis jumts. Pirms VUGD ierašanās no degošās ēkas izglābta apmēram 50 gadus veca sieviete, kura bija guvusi apdegumus un tika hospitalizēta. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 18.42.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, sadzīves mantas, žāvēšanas kamera, angārs, dzīvojamais vagoniņš, dārza māja un garāžas jumts, divas dzīvojamās mājas, sodrēji ēkas dūmvadā un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Matrožu ielā Rīgā, kur 1100m2 platībā dega vienstāvu angāra tipa ēka. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst. 16.56 un plkst. 21.31 ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI