DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. oktobrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Edgars Rinkēvičs: jāturpina atbalsts Ukrainai bezvīzu režīma piešķiršanai ar ES

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
28. oktobrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs sniedza darba pusdienas Ukrainas premjerministra vietniecei Ivannai Klimpušai‑Cincadzei (Ivanna Klympush-Tsintsadze), Igaunijas ārlietu ministram Jirgenam Ligi (Jürgen Ligi) un Lietuvas ārlietu ministram Linam Linkevičam (Linas Linkevičius). To laikā notika diskusija par aktuālo situāciju Ukrainā, īpašu uzmanību pievēršot konflikta risināšanai valsts austrumos. Ukrainas premjerministra vietniece pateicās trim Baltijas valstīm par Ukrainai sniegto atbalstu šajā sarežģītajā laikā, kad tā turpina cīnīties pret Krievijas agresiju.

E. Rinkēvičs atkārtoti izteica atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālai integritātei, kā arī apliecināja turpmāku politisku un praktisku atbalstu tās reformu procesā. Ārlietu ministrs atzīmēja, ka jāturpina sniegt atbalsts Ukrainai bezvīzu režīma piešķiršanai ar ES. I. Klimpuša-Cincadze sarunā pievērsās aktuālajiem ES–Ukrainas jautājumiem. Tika atzīmēta Asociācijas līguma un Visaptverošās brīvās tirdzniecības zonas līguma ratifikācija, sarunu noslēgšana par bezvīzu režīma piešķiršanu Ukrainai, kā arī ES sankciju turpināšana pret Krieviju. Tāpat klātesošie pārrunāja gatavošanos nākamajam Austrumu partnerības samitam 2017. gadā, uzsverot nepieciešamību turpināt Rīgas samita lēmumu ieviešanu.

No 27. līdz 29. oktobrim Ukrainas premjerministra vietniece I. Klimpuša‑Cincadze uzturas darba vizītē Latvijā, kuras laikā viņa piedalīsies arī Rīgas konferences diskusijā par Ukrainu.

Ivanna Klimpuša-Cincadze ir Ukrainas premjerministra vietniece Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas jautājumos kopš 2016.  gada 14. aprīļa.

Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI