DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. septembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Robežsargi, aizturot agresīvu robežpārkāpēju, pielieto šaujamieroci

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Š.g. 1. septembrī par nelikumīgu “zaļās” robežas šķērsošanu aizturēti desmit Vjetnamas un viens Krievijas pilsonis.

Viļakas pārvaldes robežsargi Alūksnes novadā pēc robežpārkāpuma pazīmju konstatēšanas uz Latvijas – Krievijas robežas uzsāka pārkāpēju meklēšanu. Kā rezultātā tika aizturēti desmit Vjetnamas pilsoņi.

Savukārt, Krievijas pilsonis nepakļāvās robežsargu likumīgajām prasībām, aizturēšanas laikā izrādīja aktīvu fizisku pretestību un mēģināja bēgt. Robežsargi pārkāpēja aizturēšanai bija spiesti pielietot dienesta ieroci. Kā rezultātā, pārkāpējs tika ievainots kājā. Pēc aizturēšanas robežpārkāpējam tika sniegta pirmā palīdzība un viņš tika nogādāts slimnīcā, kur tika atzīts, ka hospitalizācija nav nepieciešama.

Pret aizturētajiem uzsākts kriminālprocess pēc 284.panta (valsts robežas nelikumīga šķērsošana personu grupā), pēc 285.panta (liela skaita personu nelikumīga pārvietošana pāri valsts robežai) un pēc 270.panta (par pretošanos varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai, ja tā piedalās noziedzīga vai cita prettiesiska nodarījuma novēršanā vai pārtraukšanā).

Aizturot robežpārkāpējus, aizvien biežāk tiek izrādīta pretestība. Tā šogad robežsargi pārkāpēju aizturēšanas laikā jau vairākas reizes bija spiesti pielietot dienesta suņus. Dienesta ierocis šogad tika pielietots pirmo reizi.

Šogad jau aizturēti 283 "zaļās" robežas pārkāpēji un 36 personu pārvietotāji.

Jevgēnija Pozņaka,
Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Administratīvās pārvaldes
Koordinācijas un sabiedrisko  attiecību nodaļas galvenā inspektore

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI