DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. jūnijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ar videoklipu “Egoisti uz ceļa” Valsts policija aicina šoferus cienīt vienam otru vairāk

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Tuvojoties vasaras festivālu un dažādu kultūras pasākumu laikam, Valsts policija aicina iedzīvotājus būt saprotošiem pret satiksmes ierobežojumiem un apgrūtinājumiem, kas var rasties sastrēgumu dēļ. Policija atgādina, ka šādos gadījumos būtiska loma ir apdomībai un savstarpējai cieņai. Būtiski saglabāt mieru braucot arī tajos ceļa posmos, kur satiksmi apgrūtina remontdarbi.

Sastrēgumi un citi satiksmes apgrūtinājumi atsevišķiem satiksmes dalībniekiem bieži rada neiecietību, kas nereti noved pie apzināti izdarītiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem – piemēram, apdzenot vairākus sastrēgumā esošus vai kolonnā braucošus transportlīdzekļus pa pretējā virziena joslu vai tos apbraucot pa sabiedriskā transporta joslu, ceļa nomali vai transportlīdzekļa braukšanai neparedzētām vietām. Šis un citi pārkāpumi, kas saistīti ar pārējo transportlīdzekļu vadītāju interešu ignorēšanu, traktējami kā agresīva braukšana, par ko Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā paredzēta atbildība transportlīdzekļa vadītājam 70 līdz 280 eiro apmērā.

Agresīva braukšana ir viens no pārkāpumiem, kas aktuāls ne tikai vasarā, bet arī visa gada garumā. Pērn par šo pārkāpumu šoferiem tika sastādīti 914 administratīvā pārkāpuma protokoli, bet šogad – jau 453, no kuriem 53 protokoli izrakstīti kopš maija sākuma.

Lai pievērstu iedzīvotāju uzmanību agresīvai braukšanai un citiem būtiskiem problēmjautājumiem ceļu satiksmē, Valsts policija izveidojusi vairākus videoklipus, kuros ar analoģijas palīdzību atainoti ikdienā sastopami ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi, kas nereti ir ar traģiskām sekām. Kā pirmais šāda veida videoklips tika prezentēts aprīļa vidū, kad Valsts policija vērsa sabiedrības uzmanību pārgalvības radītajiem riskiem, savukārt otro videoklipu prezentējam šodien. To varat skatīt šeit: https://www.youtube.com/watch?v=AB20sGxc_8k&feature=youtu.be

Ilze Jurēvica
Valsts policijas
Sabiedrisko attiecību nodaļas
Vecākā speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI