DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Lielajā talkā karavīri un zemessargi sakops kritušo karavīru atdusas un cīņu piemiņas vietas

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Arī šogad Nacionālie bruņotie spēki ir atsaukušies aicinājumam piedalīties vides sakopšanā – karavīri un zemessargi pievienosies Lielajai talkai, kuras mērķis ir padarīt Latviju un Baltijas jūras reģionu par tīrāko vietu pasaules kartē.

Karavīri un zemessargi, aicinot savā pulkā arī ģimenes locekļus, talkos gandrīz vai visos Latvijas novados, uzkopjot aptuveni 70 vietas - gan savu vienību izvietojumus, gan sadarbībā ar pašvaldībām un citām projektā "Lielā talka" iesaistītajām organizācijām – arī ciemu, pilsētu teritorijas un mežus, tomēr galveno uzmanību veltot 1. un 2.pasaules kara, kā arī Brīvības cīņās kritušo karavīru atdusas un cīņu piemiņas vietām.

Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube kopā ar karavīriem, zemessargiem, kadetiem, jaunsargiem, studentu korporāciju pārstāvjiem un citiem brīvprātīgajiem piedalīsies labiekārtošanas un vēsturisko nocietinājumu atjaunošanas darbos Nāves salā, kur šovasar atzīmēs cīņu simtgadi.

Nāves salā Pirmā pasaules kara laikā 1915.gada rudenī, Krievijas karaspēkam atkāpjoties no Kurzemes un Zemgales, atsevišķas karaspēka daļas palika Daugavas kreisajā krastā pussalas attekā. 3.Kurzemes un 2.Rīgas latviešu strēlnieku bataljons aizstāvot pussalu, zaudēja 167 karavīrus, tāpēc strēlnieki šo vietu nosauca par Nāves salu.

Jāpiebilst, ka bruņotie spēki talko arī rudenī. 2009.gadā, svinot Latvijas armijas 90.gadadienu, tika atjaunota tradīcija karavīriem un zemessargiem piedalīties Brīvības cīņu vietu, 1.un 2.pasaules kara piemiņas vietu un karavīru kapu vietu sakopšanā. Brīvības cīņu piemiņas vietu un karavīru kapu sakopšanas talkas tradīcija aizsākās 20.gadsimta 30.gados. Tad katrs Latvijas armijas pulks piedalījās tā tuvumā esošo cīņas vietu un kritušo karavīru piemiņas vietu sakopšanā, uzskatot to par goda un cieņas apliecinājumu. Šajās talkās aktīvi iesaistījās visa sabiedrība - skolēni, jaunieši, sabiedriskās organizācijas, pašvaldības, pilsētu un lauku iedzīvotāji.

Nacionālie bruņotie spēki talkotājus aicina būt uzmanīgiem!

Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un, atrodot priekšmetus, kas varētu būt sprādzienbīstami, tos neaiztikt, bet informēt atbildīgās iestādes.

Bruņotie spēki aicina iedzīvotājus par atrastajiem priekšmetiem, kas varētu būt sprādzienbīstami, ziņot tuvākajā Valsts policijas nodaļā (tālruņa numurs 110), vai zvanot uz tālruņa numuru 112. Pēc informācijas saņemšanas uz notikuma vietu dosies nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas speciālisti, kas tos neitralizēs.

AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI