DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. aprīlī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Par sievietes aplaupīšanu un nogalināšanu aizturēts vīrietis

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicija un Kurzemes iecirkņa policisti sestdien, 16. aprīlī, aizdomās par 1953. gadā dzimušas sievietes slepkavību aizturēja 1959. gadā dzimušu vīrieti. Vīrietis aizturēts neilgi pēc nozieguma izdarīšanas.

Sestdien ap pulksten pusdeviņiem no rīta Daugavgrīvas šosejā, netālu no autobusa pieturas "Voleri", tika atrasts 1953. gadā dzimušas sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm – sitienu pēdām. Policija par notikušo uzsāka kriminālprocesu un izmeklēšanu.

Veicot operatīvos pasākumus, Rīgas reģiona policisti noskaidroja, ka noziegumu pret sievieti, kura bijusi ceļā no darba, izdarījis kāds 1959. gadā dzimis, iepriekš vairākkārt par zādzībām tiesāts vīrietis. Dažu stundu laikā šī persona tika aizturēta un nogādāta policijas iecirknī. Vīrietis bijis bez deklarētas dzīvesvietas, un no cietuma pēdējo reizi atbrīvots tikai februāra beigās. Vīrietis mēģinājis 1953. gadā dzimušo sievieti aplaupīt, taču, saskaroties ar pretošanos, viņu nogalinājis.

Pret aizturēto uzsākts kriminālprocess par slepkavību, kas saistīta ar laupīšanu. Par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Dairis Anučins
Valsts policijas
Sabiedrisko attiecību nodaļas
vecākais speciālists

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI