DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. aprīlī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ādažu novadā pieteikšanās daudzdzīvokļu māju zemesgabalu labiekārtošanai – tagad vienkāršāka

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ādažu novada dome ir paredzējusi finansējumu daudzdzīvokļu mājām piegulošu teritoriju labiekārtošanai. Finansējums pieejams trotuāru, piebraucamo ceļu, stāvlaukumu, apgaismojuma, bērnu rotaļu laukumu, soliņu, atkritumu urnu, zālienu un apstādījumu, veļas žāvētavu, velosipēdu novietņu jaunbūvei, rekonstrukcijai vai renovācijai.

"Galvenais pašvaldības nosacījums – iedzīvotājiem šādos labiekārtošanas pasākumos jāpiedalās arī ar saviem līdzekļiem. Šim nolūkam var izmantot arī mājas apsaimniekošanas uzkrājuma līdzekļus, ko administrē mājas apsaimniekotājs, kā arī jābūt iedzīvotāju pilnvarojumam mājas apsaimniekotājam realizēt iedzīvotāju izvēlēto ieceri," skaidro Ādažu novada domes izpilddirektors Guntis Porietis.

Lai domes finansējuma saņemšanas procesu padarītu vienkāršāku un dzīvokļu īpašnieki varētu ātrāk pieņemt lēmumu par uzlabojumu veikšanu un attiecīga pilnvarojuma došanu mājas apsaimniekotājam, dome ir veikusi izmaiņas 2015.gada 25.marta saistošajos noteikumos Nr.21 "Par pašvaldības līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai". Ja līdz šim lēmumam par labiekārtošanu bija vajadzīga iedzīvotāju kopsapulce, ko bija grūti izdarīt dzīvokļu īpašniekiem pieņemamā laikā, tad turpmāk mājas apsaimniekotājs var veikt arī dzīvokļu īpašnieku rakstisku aptauju vai saskaņot ieceri ar mājas kopības pilnvaroto personu, piemēram, mājas vecāko. Aicinām iedzīvotājus un māju apsaimniekotājus izmantot šo iespēju, lai ar mazākiem personīgiem naudas izdevumiem panāktu savas mājas ārtelpas uzlabojumus.

Laima Jātniece
Ādažu novada domes
sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI