DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. martā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

NATO spēku integrācijas vienība apmeklē VAS “Latvijas dzelzceļš”

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 17. martā NATO spēku integrācijas vienības un ASV pārstāvji Latvijā apmeklēs VAS “Latvijas dzelzceļš” un viesosies arī Šķirotavas stacijā.

Sanāksmes ietvaros tiks pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar VAS "Latvijas dzelzceļš" piederošo infrastruktūru Latvijā – tās iespējām, tehniskām niansēm un spēkā esošajām procedūrām, kas jāņem vērā, plānojot personu un tehnikas pārvietošanu pa dzelzceļu. Pirmā oficiālā abu pušu tikšanās dos iespēju iepazīties ar atbildīgajām amatpersonām un pārrunāt turpmāko sadarbību.

Pēc sanāksmes NATO spēku integrācijas vienības un ASV pārstāvji plāno apmeklēt arī Šķirotavas staciju, lai klātienē iepazītos ar infrastruktūru un ikdienas darba organizāciju.

Lai atbalstītu un nodrošinātu sabiedroto kravu pārvadājumus atbilstoši NATO standartiem, līdz šim VAS "Latvijas dzelzceļš" jau investējis apmēram 200 tūkstošus eiro, bet plānotās kopējās investīcijas izbūvējot jaunu sliežu pievedceļu, veicot kapitālo remontu esošajos, kā arī pagarinot izkraušanas/uzkraušanas laukumu Garkalnes stacijā un realizējot vēl citus modernizācijas un labiekārtošanas darbus, pārsniegs 1 miljonu eiro.

Komentējot NATO spēku integrācijas vienības vizīti un nozīmību, komandiera padomniece komunikācijas jautājumos Anda Bergmane norādīja, ka NSIV pamatuzdevums ir koordinēt alianses un sabiedroto spēku paaugstinātas gatavības spēku izvēršanu reģionā. Šī uzdevuma īstenošanā būtiska loma ir informācijas pieejamībai par Latvijas kā uzņemošās valsts infrastruktūru un tās iespējām, tai skaitā dzelzceļu. Jau šobrīd VAS "Latvijas dzelzceļš" infrastruktūra tiek izmantota gan nemilitāro kravu transportam no Afganistānas, gan militāro mācību laikā militārās tehnikas pārvietošanai.

Anda Bergmane
NSIV komandiera padomniece komunikācijas jautājumos

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI