DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. martā, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Iekšlietu ministrijas vadība pārrunā sadarbības iespējas ar NATO spēku integrācijas vienību

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šā gada 2. martā Iekšlietu ministrijā norisinājās Iekšlietu ministra Riharda Kozlovska un ministrijas padotībā esošo valsts pārvaldes iestāžu tikšanās ar Latvijā izvietotās NATO spēku integrācijas vienības (NSIV) komandieri pulkvedi Ēriku Nagli. Sanāksmes dalībnieki tika iepazīstināti ar NSIV darbību Latvijā un tika pārrunātas sadarbības iespējas.

Tikšanās laikā iekšlietu ministrs un Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu vadība atzinīgi novērtēja sabiedroto spēku klātbūtni un NSIV izveidi Latvijā. Viens no galvenajiem sanāksmes jautājumiem bija informācijas apmaiņa starp iesaistītajām institūcijām par drošības situāciju valstī. Abas puses vienojās, ka ir jāstiprina savstarpējā informācijas apmaiņa starp iesaistītajām institūcijām un tika nolemts turpināt darbu ekspertu līmenī. Tāpat tika pārrunātas iespējas, kā NSIV varētu sniegt atbalstu valsts iekšlietu sistēmai krīzes situācijās.

Pēc sanāksmes NSIV komandieris plkv. Ē.Naglis augstu novērtēja Iekšlietu ministrijas un tās padotības iestāžu vadības ieinteresētību un gatavību sadarboties. "Regulāra informācijas apmaiņa par drošības situāciju valstī un uz valsts robežas ir viens no priekšnosacījumiem, lai NSIV spētu īstenot tai dotos uzdevumus. Tikšanās laikā paudu arī gatavību sniegt atbalstu un ekspertīzi no NSIV puses jomās, kas būtu nozīmīgas iekšlietu sistēmai," norādīja plkv. Ē.Naglis.

Sanāksmē piedalījās arī Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane, Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Oskars Āboliņš un Valsts robežsardzes priekšnieka vietnieks Ivars Zālītis.

Iekšlietu ministrija un tās padotībā esošās institūcijas – Valsts policija, Drošības policija, Ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Robežsardze ieņem būtisku lomu valsts drošības un uzņemošās valsts atbalsta nodrošināšanā. Tāpēc šāda veida tikšanās ar valsts iekšlietu sistēmas vadību ir ļoti nozīmīga gan Latvijai kā sabiedroto spēku uzņemošajai valstij, gan NSIV, kuras uzdevums ir veicināt ātru un koordinētu alianses paaugstinātas gatavības spēku izvietošanu Latvijā. 

Jau ziņots, ka 1. martā norisinājās zemkopības ministra Jāņa Dūklava un NSIV komandiera plkv. Ē.Nagļa tikšanās, kuras laikā tika pārrunātas iespējas nodrošināt Latvijā izvietoto NATO personālu ar lauksaimniecības un pārtikas precēm. Plānots, ka šādas tikšanās turpināsies, lai iepazīstinātu valsts un pašvaldību iestāžu vadību ar NSIV un pārrunātu iespējamo sadarbību nākotnē.

Anda Bergmane
NATO Spēku integrācijas vienības komandiera
padomniece komunikācijas jautājumos

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI