DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. decembrī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Jūrmalā aizturēts maluzvejnieks; valstij radītais zaudējums - aptuveni 300 tūkstoši eiro

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts policija

Naktī uz pirmdienu Jūrmalā Valsts policijas darbinieki aizturēja kādu vīrieti, kurš nelikumīgi bija nozvejojis vairāk nekā 750 kilogramu zivju, tādējādi radot zaudējumus dabas resursiem aptuveni 300 000 eiro apmērā.

Decembrī Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa policisti no iedzīvotājiem saņēma informāciju par to, ka Jūrmalā, Lielupē, kāds vīrietis ilgstoši nodarbojas ar nelikumīgu maluzvejniecību.

Pārbaudot saņemto informāciju un veicot ilgstošas operatīvās darbības, Jūrmalas iecirkņa kriminālpolicisti sadarbībā ar Galvenās kārtības policijas pārvaldes Licencēšanas un atļauju sistēmas biroja Nelikumīgu medību un zvejas apkarošanas vienības darbiniekiem naktī uz 28. decembri Buļļuciema rajonā apturēja kādu aizdomīgu mikroautobusu, kuru vadīja 1977. gadā dzimis vīrietis. Pārbaudot vīrieša automašīnu, policisti tajā konstatēja lielu daudzumu zivju. Likumsargi aizturēja automašīnas vadītāju.

Veicot sankcionētu kratīšanu vīrieša dzīvesvietā, policisti atrada un atsavināja lielu daudzumu  nelikumīgi nozvejotu zivju, tostarp vimbas un zandartus, tāpat likumsargi atsavināja laivu, laivas piekabi, lielu daudzumu zvejas tīklu un dažādus nelikumīgus zvejas piederumus, kā arī automašīnu.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka vīrietis kopumā nelikumīgi nozvejojis vairāk nekā 750 kilogramus zivju, tādējādi dabas resursiem nodarot zaudējumus aptuveni 300 000 eiro apmērā.

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess par zivju patvaļīgu iegūšanu, radot būtisku kaitējumu. Par šādu noziegumu vīrietim draud sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz pat diviem gadiem. Vīrietim būs jāatlīdzina dabai radītie zaudējumi.  Tāpat viņam var draudēt kriminālatbildība par iespējamu dokumentu viltošanu, kas saistīta ar zivju tālāku realizēšanu.

Šodien policisti atsavinātās zivis nogādāja Rīgas Zooloģiskajā dārzā, pasniedzot kā našķi tā iemītniekiem, tostarp baltajiem un brūnajiem lāčiem, tāpat pie gardumiem tiks arī gaviālkrokodils.

Foto no notikuma vietas, kā arī no zivju nodošanas Zooloģiskajam dārzam skatīt šeit: https://www.flickr.com/photos/valstspolicija/sets/7215766286939833666

 

Ance Rozīte
Valsts policijas
Sabiedrisko attiecību nodaļas
Vecākā speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI