DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. decembrī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Turpmāk skaistumkopšanas un tetovēšanas pakalpojumu sniedzējiem būs jāziņo par darbības uzsākšanu Veselības inspekcijai

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 8.decembrī, Ministru kabineta sēdē apstiprināts Ministru kabineta noteikumu projekts, kas nosaka kārtību, kādā skaistumkopšanas un tetovēšanas pakalpojumu sniedzēji Veselības inspekcijai paziņo par saimnieciskās darbības uzsākšanu*.

Noteikumu projekts nosaka, ka visiem iepriekšminēto pakalpojuma sniedzējam būs jāaizpilda noteikta parauga veidlapa un jāiesniedz to Inspekcijai, informējot par pakalpojuma sniegšanas veidu, vietu, savu kontaktinformāciju, kā arī apliecinot darbinieku izglītības atbilstību prasībām, ja tādas ir noteiktas higiēnas jomu regulējošos normatīvajos aktos. Ja informācija mainās, pakalpojuma sniedzējam būs pienākums par izmaiņām paziņot Inspekcijai.

Skaistumkopšanas un tetovēšanas pakalpojumu sniedzēju uzraudzība ir ļoti nozīmīga no sabiedrības veselības viedokļa, jo iepriekšminētie pakalpojumi ir saistīti ar paaugstinātu infekcijas slimību izplatīšanas risku, un, nenodrošinot higiēnas prasības,  var būt viens no iemesliem C un B hepatītu, tuberkulozes un citu infekcijas slimību izplatībai. Noteikumu projekts ir izstrādāts, lai nodrošinātu efektīgāku šo pakalpojumu uzraudzību. Līdz ar paziņošanu par pakalpojuma uzsākšanu, sabiedrībai būs pieejama informācija par  skaistumkopšanas un tetovēšanas pakalpojumu sniedzējiem, dodot iespēju izvēlēties veselībai drošus pakalpojumus.

Paredzēts, ka jaunā kārtība stāsies spēkā 2016.gada 1.janvārī.

*Ministru kabineta noteikumu projekts "Kārtība, kādā skaistumkopšanas un tetovēšanas pakalpojumu sniedzēji paziņo par saimnieciskās darbības uzsākšanu"

VM Komunikācijas nodaļas
preses sekretāre Agnese Gusarova

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI