DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. decembrī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Patentu valde brīdina par krāpnieciskiem maksājumu pieprasījumiem

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Izgudrojumu patentu, preču zīmju un dizainparaugu pieteicēji var saņemt maldinošus sūtījumus, tai skaitā krāpnieciskus rēķinus no kompānijām, kas pieprasa maksājumus par rūpnieciskā īpašuma publicēšanu, reģistrēšanu vai iekļaušanu datu bāzēs. Krāpnieki izmanto veidlapas, kas ir līdzīgas nacionālo vai starptautisko iestāžu veidlapām, norādot savus konta numurus.

Patentu valdes direktors Sandris Laganovskis uzsver: "Lai novērstu krāpniecisku rēķinu pieprasījumus, kurus saņem mūsu pieteicēji, esam apkopojuši Patentu valdes rīcībā esošo informāciju un vērsušies Valsts policijā. Aicinām tāpat rīkoties ikvienu, kurš saņēmis krāpniecisku rēķinu."

Atgādinām, ka Patentu valde maksājumus lūdz veikt tikai uz tiem Valsts kases vai Patentu valdes kontiem, kas ir pieejami Patentu valdes tīmekļa vietnes sadaļā Norēķinu rekvizīti.

Savukārt par Kopienas preču zīmes un dizainparauga reģistrāciju jāmaksā Iekšējā tirgus saskaņošanas birojam (OHIM) uz kontiem, kuri norādīti OHIM tīmekļa vietnē. OHIM sagatavotā informācija par maldinošiem rēķiniem pieejama šeit.

Par preču zīmes starptautisko reģistrāciju jāmaksā Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācijai (WIPO) uz kontiem, kuri norādīti WIPO tīmekļa vietnē. WIPO sagatavotā informācija par maldinošiem rēķiniem pieejama šeit.

Ja Jums ir šaubas par sūtījumu patiesumu, sazinieties ar Patentu valdi pa tālruni 67099600 vai e-pastu valde@lrpv.gov.lv.

Ilze Grava
Patentu valdes
Patentu tehniskās bibliotēkas
Informācijas resursu nodaļas
Vecākā referente

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI