DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. novembrī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Latvijas Ārpolitikas institūts 30. novembrī organizē jauna analītiskā žurnāla “Laiks Pasaulei” ikmēneša diskusiju.

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Pirmdien, 30. novembrī, plkst. 12.00–13.00 norisināsies žurnāla “Laiks Pasaulei” otrā diskusija, kuras tēma šoreiz būs “Latvija – vai drošības sala terora ēnā?”. Pasākums notiks kafejnīcā “Parunāsim -Kafe’teeka” (Mazā Pils iela 4, Rīga). Pasākumu organizē un atbalsta Latvijas Ārpolitikas institūts.

Šomēnes diskusijas panelī piedalīsies politikas eksperti Andis Kudors (APPC valdes loceklis, izpilddirektors), Mārtiņš Daugulis (LNT ziņu dienests; Latvijas Ārpolitikas institūta pētnieks, RSU lektors) un Māris Andžāns (LĀI pētnieks, RSU lektors).

Novembra vidū pasauli pāršalca stindzinoši notikumi Libānā, Francijā un pēc tam Mali. Pēc teroraktiem Parīzē Briseles ielas ieņēma armija un tika slēgta vairāku sabiedrisko transportu kustība un izglītības iestādes. Šo notikumu rezultātā ne vien Eiropā, bet arī daudzviet citur pasaulē ir bažas par turpmākiem teroristu uzbrukumiem. Latvijā šie notikumi tiek plaši apspriesti gan sabiedrībā, gan valdībā – jautājums ir aktuālāks nekā jebkad. Cik droši varam justies un vai līdzīgi uzbrukumi nenotiks arī Latvijā?

Otrajā numurā uzzināsiet par vēlēšanām Polijā, Ukrainā un Turcijā un to, kāda ir šo notikumu ietekme un nozīme Eiropā, kā arī par Parīzes teroraktiem un citiem jaunākajiem notikumiem pasaulē un Latvijā. Īpaša uzmanība ir pievērsta arī Kanādas jaunajai valdībai, Centrālamerikas valstiskajām izmaiņām un Ķīnas ekonomikai. Šajānumurā intervijas viesi ir Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks un juriste Gita Miruškina.

Otrais izdevums: 2015. gada 30. novembrī. Žurnāls iznāk latviešu valodā, vienu reizi mēnesī, mēneša pēdējā darbdienā. Izdevējs: SIA "Laika periodika". Žurnāls tiek izdots  sadarbībā ar Latvijas Ārpolitikas institūtu.

Reģistrācija dalībai pasākumā: http://ej.uz/LPdrosibassala

Olafs Arnicāns
Latvijas Ārpolitikas institūts

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI