DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. oktobrī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Matīss ar Baltkrievijas amatpersonām pārrunā Latvijas iesaisti jaunā Zīda ceļa maršrutā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Trešdien, 7.oktobrī, satiksmes ministrs Anrijs Matīss tikās ar Baltkrievijas Prezidenta administrācijas vadītāja vietnieku Nikolaju Snopkovu, lai pārrunātu abu valstu sadarbības tranzīta jomā stiprināšanu.

A.Matīss apliecināja, ka Baltkrievija un Ķīna ir Latvijas stratēģiskie partneri tranzīta jomā. Latvija aktīvi strādā pie kravu diversifikācijas un var piedāvāt izdevīgus nosacījumus dzelzceļa kravu pārvadājumiem, kā arī ostu pakalpojumu maksām.

Ministrs aicināja Baltkrievijas pusi vizītē apmeklēt Latviju un klātienē iepazīties ar Latvijas loģistikas sektora uzņēmumiem, investīciju iespējām, kā arī detalizēti pārrunāt iespējamās sadarbības praktiskos aspektus.

Tāpat A.Matīss tikās ar Baltkrievijas ārlietu ministru Vladimiru Makeju. Tikšanās laikā A.Matīss pauda Latvijas ieinteresētību attīstīt Latvijas, Baltkrievijas un Ķīnas trīspusējo sadarbību, ietverot Latviju Eirāzijas piegāžu ķēdē, īpaši Ķīnas tranzīta kravu piegādes nodrošināšanai.

Ministrs apliecināja Latvijas atbalstu Baltkrievijas tranzīta un eksporta preču pārvadājumu veicināšanai, izmantojot Latvijas tranzīta un loģistikas piedāvājumus un organizējot pārvadājumus gan pa sauszemi, gan jūras ceļiem.

A.Matīss un V.Makejs atzinīgi novērtēja Baltkrievijas naftas produktu termināļa izveides attīstību Rīgas ostā.

Baltkrievijas amatpersonas bija ieinteresētas par Latvijas piedāvājumu un uzsvēra, ka svarīgs ir regulārs un konstruktīvs dialogs abu valstu vidū, īpaši attīstot biznesu, kā arī jāturpina sadarbība uzņēmēju līmenī.

Ministri vienojās abu valstu sarunas par sadarbību ekonomikas, tostarp transporta un tranzīta, kā arī kultūras un izglītības  jomā turpināt 11. Latvijas – Baltkrievijas starpvaldību komisijas sēdes ietvaros, kas plānota šī gada decembra sākumā Daugavpilī.

Ilze Svikliņa
SM sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI