DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. jūnijā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Spānijas Nacionālā bibliotēka saņem Latvijas grāmatu dāvinājumu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Spānijā informē:
29. jūnijā Madridē vēstnieks Spānijā Jānis Eichmanis pasniedza Latvijas Nacionālās bibliotēkas grāmatu dāvinājumu Spānijas Nacionālās bibliotēkas direktorei Anai Santosai Aramburo (Ana Santos Aramburo). Dāvinājuma mērķis ir popularizēt zināšanas par Latvijas valsti un kultūru, padziļināt izpratni par Latvijas vēsturi, it īpaši 20. gadsimtā.

Grāmatu dāvinājums ir Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāta un Latvijas Nacionālās bibliotēkas kopīga projekta "Grāmatu nodošana citvalstu bibliotēkām" pasākums. Spānijas Nacionālajai bibliotēkai tika uzdāvinātas grāmatas angļu valodā par Latvijas vēsturi, tai skaitā par Latvijas neatkarības atgūšanu, grāmatas par latviešu valodu, tās statusu un lietojumu, Latviešu literatūras antoloģija un latviešu tautasdziesmas ar parindeņu tulkojumiem. Kopā 18 izdevumi.

Vēstnieks iepazīstināja direktori ar grāmatām, īsi pastāstot par katru no tām, un aicināja direktori apmeklēt Latvijas Nacionālo bibliotēku, lai iepazītos ar tās krājumiem un jauno ēku. Spānijas Nacionālās bibliotēkas direktore pateicās par dāvinājumu, sakot, ka ar šo pētniekiem un interesentiem būs paplašinājies pieejamās informācijas klāsts par Latviju.

Spānijas Nacionālo bibliotēku ir dibinājis karalis Filips V 1711. gadā kā Karalisko publisko bibliotēku. Nacionālās bibliotēkas statusu tā ir ieguvusi 1836. gadā.

Latvijas vēstniecība Spānijā
 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI