DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. maijā, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Eiropas Savienības kadastra iestādes tiksies Rīgā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts zemes dienests, pārstāvot Latvijas Republiku kā prezidējošo valsti Eiropas Savienības Padomē, 2015. gada 12.-13. maijā Rīgā uzņems Eiropas Savienības kadastra iestāžu pārstāvjus. Viņi piedalīsies Kadastra pastāvīgās komitejas Eiropas Savienībā konferencē „Digitālā Eiropa – Kadastrs 2034” un plenārsēdē.

Konferences mērķis ir sekmēt digitālo risinājumu pielietojumu kadastra sistēmās, kas ir pamatā ilgtspējīgai zemes pārvaldībai. Tajā piedalīsies kadastra iestāžu vadītāji un eksperti no 20 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm.

Šobrīd visās ES valstīs kopā tiek uzturēta informācija par vairāk nekā 560 miljoniem zemes vienību. Viens no konferences pamatjautājumiem ir kadastra datu kvalitāte un jaunu resursu izmantošana kadastra informācijas ieguvei. Kadastra informācija ir pamats ne tikai nodokļu politikas īstenošanai, bet arī drošai zemes pārvaldībai, vides aizsardzībai un ilgtspējīgai zemes attīstībai gan nacionālā, gan Eiropas līmenī.  Konferences dalībnieki dalīsies pieredzē, kā nodrošināt datu aktualitāti un tādas datu struktūras uzturēšanu, kas atbalsta nozīmīgu lēmumu pieņemšanas procesu, kā arī pārrunās jaunu datu kopu iegūšanu, kas atbalsta nākotnes plānošanas vajadzības.

Tā kā digitālās vides attīstība ir nozīmīgs uzdevums ilgtspējīgas zemes pārvaldības kontekstā, tas būs otrs svarīgākais jautājumu bloks konferences dienas kārtībā. Dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar kolēģu sasniegto kadastra ieviešanā e-vidē, e-pakalpojumu un integrēto procedūru izveidē.

Daļa konferences tematikas ir saistīta ar dinamiskas kadastra informācijas sistēmas izveidi. Šajā aspektā nozīmīga ir ne tikai informācijas sistēmu integrēta darbība, bet arī augsta līmeņa sadarbība starp organizācijām, piemēram, kadastra iestādi un vietējām pašvaldībām, sadarbība starp datu turētājiem un lietotājiem.

Kadastra pastāvīgā komiteja Eiropas Savienībā tika nodibināta 2002. gada 14. oktobrī, kad 15 ES valstu kadastra iestāžu pārstāvji vienojās par komitejas izveidi. Šobrīd komitejā darbojas visu 28 ES dalībvalstu kadastra iestādes.

Pagājušā gada 20.-21. novembrī Itālijas prezidentūras ES Padomē ietvaros Romā notika Kadastra pastāvīgās komitejas Eiropas Savienībā plenārsēde un konference, kuras noslēgumā Valsts zemes dienesta ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga oficiāli pārņēma pilnvaras no Itālijas Zemes aģentūras un dienests kļuva par Kadastra pastāvīgās komitejas Eiropas Savienībā prezidējošo iestādi.

Sandra Vigante, Sabiedrisko attiecību vadītāja
Valsts zemes dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI