DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. maijā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Rīgā notiks seminārs par ES kiberdrošības stratēģijām

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīga, 2015. gada 11. maijs. – 13. maijā, Rīgā ES Tīklu un informācijas drošības aģentūra (ENISA) sadarbībā ar Aizsardzības ministriju organizēs semināru par nacionālajām kiberdrošības stratēģijām, kura mērķis ir stiprināt ES dalībvalstu centienus visaptverošas kiberdrošības politikas izstrādē.

Digitāla Eiropa ir viena no trīs Latvijas prezidentūras ES Padomē prioritātēm, kuras mērķis ir attīstīt ekonomikas digitālo potenciālu. Kiberdrošība ir nozīmīgs digitālās izaugsmes elements, tomēr kibertelpas drošības stiprināšana prasa kopīgus centienus un harmonizētu rīcību gan ES, gan globālā mērogā.

Seminārā piedalīsies aptuveni 50 ekspertu no ES dalībvalstīm, kas pārstāv valsts institūcijas, privāto un akadēmisko sektoru, un ir iesaistījušies nacionālo kiberdrošības politiku veidošanā. Pasākumu atklās Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Sārts.

Seminārā diskutēs par valstu pieredzi kiberdrošības stratēģiju veidošanā, īstenošanā un novērtēšanā. Tāpat semināra laikā aplūkos izglītības un izpratnes veicināšanu kā daļu no valstu kiberspēju attīstīšanas.

Eksperti spriedīs arī par vienu no pēdējā laikā bieži pieminētajām politikas iniciatīvām – atbildīgas incidentu atklāšanas jeb Responsible Disclosure politiku. Lai arī atbildīgas incidentu atklāšanas politika raksturota kā veiksmīgs līdzeklis kiberdrošības stiprināšanā, vēl joprojām ir daudz neskaidrību par to, kas jāņem vērā, īstenojot šādu politiku. Tādēļ pasākums būs viena no platformām, kur eksperti no valsts un privātā sektora, kā arī IT drošības incidentu novēršanas institūcijām jeb CERT varēs dalīties pieredzē par šīs iniciatīvas ieviešanas nosacījumiem, lietderību un sekām.

Anete Gnēze, Preses nodaļas vecākā referente
Militāri publisko attiecību departaments
Latvijas Republikas Aizsardzības ministrija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI