DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. aprīlī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas priekšsēdētāja ar ES un NATO dalībvalstu vēstniekiem pārrunā Latvijas prezidentūras aktualitātes

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, piektdien, 17.aprīlī, kopā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāju Innu Šteinbuku Saeimas namā tikās ar Eiropas Savienības (ES) un NATO dalībvalstu vēstniekiem un pārrunāja Latvijas prezidentūras ES Padomē aktualitātes.

Tikšanās laikā I.Mūrniece informēja vēstniekus par Latvijas prezidentūras līdz šim sasniegto un plānoto ES konkurētspējas veicināšanā, kā arī ES globālās lomas un Eiropas iekšējās un ārējās drošības stiprināšanā.

Saeimas priekšsēdētāja vēstniekiem uzsvēra Austrumu partnerības nozīmi. "Latvija darīs visu nepieciešamo, lai Austrumu partnerības samits Rīgā atkārtoti apstiprinātu Eiropas Savienības apņemšanos tuvināt austrumu partnervalstis Eiropai," sacīja I.Mūrniece, norādot, ka samita ietvaros Rīgā notiks arī pirmā Austrumu partnerības mediju konference. Mediju konference būs iespēja apspriest tendences un izaicinājumus mediju jomā Austrumu partnerības telpā un atbilstošu atbildes reakciju.

Ņemot vērā pašreizējo drošības situāciju Eiropā, ES dalībvalstīm nepieciešams pārskatīt Eiropas drošības stratēģiju, cieši jāsadarbojas ar NATO, kā arī jāuzlabo stratēģiskā komunikācija un cīņa pret pašreizējām dezinformācijas kampaņām medijos, norādīja Saeimas priekšsēdētāja.

Viņa pauda gandarījumu par Eiropadomes lēmumu aicināt ES augsto pārstāvi sagatavot ES stratēģiskas komunikācijas rīcības plānu līdz šī gada jūnijam. "Esam spiesti ieņemt stingru pozīciju un aizstāvēt tādas mūsu vērtības kā demokrātija, vārda brīvība un cilvēktiesības," teica I.Mūrniece.

Saeimas Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI