DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. aprīlī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Par Gada notāru 2014 atzīta Jelgavas notāre Daina Andersone

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Par būtisku ieguldījumu notariāta sistēmas attīstībā, notariāta vērtību popularizēšanā un lojalitāti organizācijai, gadskārtējā zvērinātu notāru kopsapulcē Gada notārs 2014 apbalvojums tika piešķirts Jelgavas notārei Dainai Andersonei. Notariātā Daina Andersone nostrādājusi 17 gadus, no tiem deviņus gadus aktīvi darbojoties Latvijas Zvērinātu padomē.

Savu profesionālo darbību notāra amatā Daina Andersone uzsāka 1998. gadā. Pirms tam Daina Andersone bija tiesnese Jelgavas tiesā, vēlāk Zemgales apgabaltiesā. Viņa aktīvi piedalījusies visās desmit Latvijas Zvērinātu notāru padomes rīkotajās Notāru dienās, piecas reizes saņēmusi atzinības rakstu. Daina Andersone  ir bijusi zvērinātu notāru atestācijas un eksāmenu komisijas locekle, kā arī lasījusi lekcijas zvērinātiem notāriem un viņu biroju darbiniekiem. Ar aizrautību viņa pilda ne tikai savus notāra pienākumus, bet ir aktīva operas un teātra izrāžu apmeklētāja.

Notāres darbu raksturo augsta profesionalitāte, atbildība un godīgums. Zemgales apgabaltiesas priekšsēdētāja Ingūna Preisa raksturojot Dainu Andersoni saka, ka notārei ir dabiska vēlme nepārtraukti uzlabot savu pakalpojumu. Daži Dainas Andersones priekšlikumi ir rezultējušies ar izmaiņām likumos. Savukārt par laiku, kad Daina Andersone pārtrauca darbu tiesā, Preisas kundze saka īsi: "Mēs zaudējām ļoti labu tiesnesi, bet notariāts ieguva izcilu notāri." 

Kā ierasts, arī šogad Latvijas Zvērinātu notāru kopsapulcē atzinība tika izteikta tiem notāriem, kuri visaktīvāk piedalījušies gadskārtējās Notāru dienās, konsultējuši iedzīvotājus un apliecinājuši notariāta vērtības, pieejamību ikvienam. Atzinības raksti par Latvijas cilvēku tiesiskās apziņas izaugsmes veicināšanu, tika pasniegti Liepājas notārei Larisai Medvedevai, Gulbenes  notārei Baibai Jaunbērziņai, Rēzeknes notāriem Ļubovai Pavlovskai un Romualdam Laizānam, Jelgavas notārei Dainai Andersonei, kā arī Rīgas notāriem Ingūnai Bobrovskai, Ilonai Grikkei, Ludim Saknem un Ogres notārei Baibai Dambei. Par atbalstu Padomes administratīvajam personālam Latvijas Zvērinātu notāru padomes birojs savas simpātijas apliecinājis un pateicības rakstu pasniedzis Jūrmalas notārei Santai Terjohinai.

Savukārt Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektores vietniece Dace Pelēkā pasniedza atzinības rakstu zvērinātai notārei Ilonai Ķibildei kā notārei, kas veikusi lielākas iemaksas valsts budžetā.

Izvērtējot Latvijas notāru individuālo veikumu, titulu Gada notārs Latvijas Zvērinātu notāru padome piešķir jau devīto gadu. Tas kalpo kā apliecinājums ne tikai notāra nevainojamai profesionālajai darbībai ikdienā, bet arī ieguldījumam visas notariāta sistēmas attīstībā un popularizēšanā. Līdz šim Gada notāra apbalvojumus saņēmuši Rīgas notāri Sandra Jakušenoka, Ilona Ķibilde, Sandra Stīpniece, Eduards Virko, kā arī Daugavpils notāre Regīna Bogdāne, Līvānu notāre Gunta Daugaviete, Liepājas notāre Larisa Medvedeva un Talsu notārs Indulis Šermukšnis.

Vija Piziča
Latvijas Zvērinātu notāru padomes rīkotājdirektore

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI