DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. februārī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Horvātijas parlamentu informē par Latvijas prezidentūras prioritātēm

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Republikas vēstniecība Ungārijā informē:
29. janvārī Latvijas vēstnieks Imants Lieģis iepazīstināja Horvātijas parlamenta Eiropas lietu komitejas pārstāvjus ar Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sešu mēnešu programmu un prioritātēm. Vēstnieks īpaši atzīmēja nepieciešamību pārvarēt ekonomisko un finanšu krīzi, veicināt stabilitāti un attīstību Eiropas kaimiņos, kā arī visā pasaulē.

Vēstnieks I. Lieģis uzsvēra, ka pagājušais gads parādīja - apdraudēta ir viena no Eiropas vērtībām - brīvība, liedzot neatkarīgai Ukrainai tiesības izvēlēties savu likteni. Eiropas kontinentā ir sākušās agresīvas darbības. Nesenie vardarbīgie notikumi, uzbrūkot ne tikai Francijas, bet arī demokrātiskām brīvības vērtībām, ir izaicinājumi Eiropas likuma varai un pārbaudījums kontinenta iecietībai.

Deputātus īpaši interesēja Latvijas sabiedrības un valdības nostāja attiecībā uz ES-ASV brīvās tirdzniecības līgumu, kā arī, kādus ieguvumus tā saskata no šī līguma. Vēstnieks uzsvēra, piemēram, mazie un vidējie uzņēmumi būs ieguvēji no šī līguma, tāpēc svarīgi ir iesaistīt sabiedrību diskusijā un informēt par iespējamajiem ieguvumiem.

Vēstnieks Imants Lieģis rezidē Ungārijā, Budapeštā.

Latvijas Republikas vēstniecība Ungārijā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI