DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. janvārī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Diplomāti godina Latvijas sūtņa Lielbritānijā Kārļa Zariņa piemiņu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Londonā informē:
25. janvārī, godinot Latvijas Republikas starptautiskās de iure atzīšanas 94. gadadienu, Latvijas vēstnieks Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē Andris Teikmanis kopā ar vēstniecības diplomātiem un darbiniekiem Brukvudas kapos (Brookwood cemetery) nolika ziedus Latvijas ārkārtējā sūtņa un pilnvarotā ministra Lielbritānijā, Latvijas diplomātiskā un konsulārā dienesta ilggadīgā vadītāja Kārļa Zariņa un viņa ģimenes atdusas vietā.

Trīsdesmit gadus kopš 1933. gada jūlija Kārlis Zariņš bija sūtnis Lielbritānijā. Pēc Latvijas okupācijas 1940. gadā K. Zariņš, pamatojoties uz Latvijas Republikas valdības piešķirtajām ārkārtējām pilnvarām, nodrošināja Latvijas interešu pārstāvniecību Rietumeiropā. Līdz pat mūža beigām 1963. gadā K.Zariņš bija arī Latvijas diplomātiskā un konsulārā dienesta vadītājs. Pateicoties K. Zariņa un citu diplomātu patriotismam, kā arī aktīvajam darbam, visus okupācijas gadus sūtniecība Londonā turpināja savu darbu.

Latvijas vēstnieks godināja arī Latvijas diplomāta Kārļa Berenda piemiņu, kurš arī ir guldīts Brukvudas kapos. K. Berends no 1937. gada bija padomnieks sūtniecībā Parīzē, savukārt no 1962. gada līdz mūža beigām 1987. gadā – Latvijas pilnvarotais lietvedis Francijā.

Diplomāti nolika ziedus arī pie Mātes Latvijas pieminekļa.

Latvijas vēstniecība Londonā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI