DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. janvārī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Londonā atklāta Latvijas prezidentūra ES Padomē

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Londonā informē:
20. janvārī Londonā notika Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē atklāšana. Pasākumu ievadīja Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) izstādes „Izlaidums” atklāšana Eiropas Komisijas pārstāvniecībā. Izstādē apskatāmi LMA mācībspēku un 2013. un 2014. gada absolventu darbi. Latvijas Radio koris sniedza koncertu ar multimediālo projektu "Keidžs un laiks" Sv. Jāņa koncertzālē. Koncertuzvedumā dzīvā skaņa savienojās ar fonogrammām, attēlu ar skaņu, veidojot daudzveidīgu gaismu projekcijas ritmu.

Dalībniekus uzrunāja Latvijas vēstnieks Lielbritānijā Andris Teikmanis, Parlamenta Lordu palātas Eiropas lietu komitejas vadītājs lords Bosvels (Lord Boswell) un Latvijas Mākslas akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs.

Vēstnieks A. Teikmanis uzsvēra kultūras, īpaši dziesmas nozīmi Latvijas valsts vēsturiskajos brīžos un apliecināja gatavību atbildīgi virzīt nospraustās prezidentūras prioritātes arī Apvienotajā Karalistē. Lords Bosvels izteica gandarījumu par iespēju katrai ES dalībvalstij rotācijas kārtībā uzņemties darba vadību un izcelt tās kultūras vērtības, kas bagātina visu Eiropu.

Plašajā pasākuma apmeklētāju pulkā varēja sastapt diplomātus, Lielbritānijas parlamenta, ārvalstu kultūras centru, mākslas un mūzikas jomu pārstāvjus. Starp apmeklētājiem bija Latvijas diasporu organizāciju Lielbritānijā pārstāvji, ārvalstu un latviešu žurnālisti, kā arī Lielbritānijā dzīvojošie tautieši.

Pasākumus sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Londonā un Sv. Jāņa koncertzāli organizēja Latvijas vēstniecība Lielbritānijā un Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāts.

Latvijas vēstniecība Londonā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI