DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. janvārī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Būvniecības valsts kontroles biroja direktors Pēteris Druķis: Biroja uzdevums ir garantēt sabiedrības drošību un nedublēt pašvaldību funkcijas

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
“Būvniecības valsts kontroles birojs ir izveidots ar mērķi īstenot profesionālu uzraudzību pār publisku ēku būvniecības procesu un to nodošanu ekspluatācijā, pārliecinoties ne vien par dokumentu pareizību, bet īpaši pievēršot uzmanību darbu izpildes kvalitātei un būves drošībai,” uzsver Būvniecības valsts kontroles biroja direktors Pēteris Druķis.

Birojs rūpēsies, lai būves, kuras atrodas tā kompetences sfērā, tiktu būvētas un nodotas ekspluatācijā atbilstoši pastāvošajam regulējumam, kā arī tiktu saukti pie atbildības tie speciālisti un komersanti, kuri pārkāps saistošās normatīvās prasības. Sadarbojoties ar pašvaldību būvvaldēm, Birojs veicinās tādu būvniecības praksi, lai būves atbilstu normatīvu prasībām, būtu drošas un tiktu lietotas atbilstoši to lietošanas mērķim.

"Vēlos uzsvērt, ka birojs nedublēs pašvaldības funkcijas. Pašvaldības funkcija ir un paliks nodrošināt tiesiskumu un visu administratīvo jautājumu risināšanu tās teritorijā. Mēs kontrolēsim būvnormatīvu ievērošanu būvniecības laikā, kā arī uzraudzīsim būvju ekspluatāciju," norāda P.Druķis.

Saskaņā ar Būvniecības likumu Biroja kompetencē ar šā gada 1.janvāri ir publisko ēku uzraudzība. Informāciju par pirmajiem uzraudzības rezultātiem Birojs plāno publiskot šī gada II ceturksnī.

"Šobrīd notiek aktīvs darbs biroja veidošanā un personāla atlasē. Esmu plānojis satikties ar pašvaldību vadītājiem un pašvaldību būvvaldēm, lai iepazīstinātu ar Biroja darba principiem un piedāvāto sadarbības modeli. Svarīgi, lai biroja darbs būtu efektīvs un mēs palīdzētu pašvaldībām viņu ikdienas darbā, nevis traucētu ar birokrātiskiem jautājumiem," norāda biroja direktors.

 

Pēteris Druķis
Direktors
Būvniecības valsts kontroles birojs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI