DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. decembrī, 2014
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Noslēgsies interneta tiešraižu diskusijas “Mīli savu sirdi”ar sarunām un sirdij veselīgu ēdienu gatavošanu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ceturtdien, 4.decembrī plkst. 12:00, Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) (www.spkc.gov.lv) un Veselības ministrijas (www.vm.gov.lv) mājaslapā būs skatāms interneta padomnieks "Uzturs veselai sirdij IV", kas noslēgs šī gada tiešraižu diskusiju sēriju, kas veltīta veselīgam uzturam.

Pirms mēneša, trešajā tiešraidē Rimi veselīgās ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska virsvadībā, ar uztura speciālistes Katrīnas Spulenieces – Aišpures un  žurnālista Elvja Jansona palīdzību  gatavojām veselīgas pusdienas veselai sirdij ar salātiem, pamatēdienu un sildošu dzērienu. Rīt, 4. decembrī, šī  pati komanda plānojusi gatavot zupu un sirdij vērtīgu desertu, lai iedvesmotu arī citus veselīgai Ziemassvētku sagaidīšanai. Tiešraides laikā varēs uzdot arī jautājumus: prese@spkc.gov.lv un www.draugiem.lv/sveiksunvesels.

Kampaņas "Mīli savu sirdi" ietvaros notikušas trīs interneta tiešraides, kurās ar kardiologa, uztura speciālista un pavāra palīdzību teorētiski tika izrunāti sirdij veselīga uztura pamati, galvenie  pārtikas produkti, kas ieteicami sirds veselībai, kā arī ēdiena pagatavošanas veidi, kas nosaka, vai  maltīte ir veselīga. Visas tiešraides var noskatīties  http://ej.uz/xv2w.

SPKC atgādina, ka sirds un asinsvadu slimības (SAS) ir viena no nozīmīgākajām sabiedrības veselības problēmām gan Eiropas Savienībā, gan Latvijā – pie mums SAS joprojām ir galvenais nāves iemesls (55% gadījumu no visiem mirušajiem). Svarīgi apzināties, ka mūsu sirds un asinsvadu veselība ir atkarīga ne tikai no iedzimtības un ģenētiskiem faktoriem, bet, galvenokārt, no paradumiem un dzīvesveida, tāpēc profilakses pasākumiem, kā arī riska faktoru novēršanai ir būtiska nozīme šo slimību izplatības mazināšanā. Kā galvenie ietekmējamie riska faktori SAS slimību izplatībā ir minami - paaugstināts holesterīna līmenis asinīs, mazkustīgs dzīvesveids, smēķēšana, paaugstināts asinsspiediens, nesabalansēts uzturs, aptaukošanās, pārmērīga alkohola lietošana un pastāvīgs stress.

Informatīvo kampaņu "Mīli savu sirdi!" organizē Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs, plašāka informācija par kampaņu pieejama: www.spkc.gov.lv, www.draugiem.lv/sveiksunvesels

Slimību profilakses un kontroles centrs
Komunikācijas nodaļas vadītāja Laura Ševčenko

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI