DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. novembrī, 2014
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Par Latvijas Zvērinātu notāru padomes priekšsēdētāju ievēlēta Sandra Stīpniece

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Zvērinātu notāru padomi turpmākos trīs gadus vadīs notāre Sandra Stīpniece, kura priekšsēdētājas amatā tika ievēlēta šī gada 31. oktobra Latvijas Zvērinātu notāru kolēģijas kopsapulcē. Savukārt par viņas vietnieku ievēlēts Rīgas apgabaltiesas notārs Aigars Kaupe. Līdz ar viņiem astotajā notāru Padomē darbosies arī Agris Jaunpujēns no Kurzemes apgabaltiesas, Romualds Laizāns no Latgales apgabaltiesas, Iluta Sauliete no Vidzemes apgabaltiesas, Zemgales apgabaltiesas notāre Eva Igaune Sēle, kā arī Linda Damane, Jānis Skrastiņš un Eduards Virko no Rīgas apgabaltiesas.

Latvijas Zvērinātu notāru padomes priekšsēdētāja Sandra Stīpniece par zvērinātu notāri strādā 21 gadu. Kopš 2011.gada aktīvi darbojusies Notāru padomē, pildot priekšsēdētājas vietnieces amatu. 2010. gadā Sandra Stīpniece atzīta par Gada notāru, bet 2011. gadā apbalvota ar Tieslietu sistēmas III. pakāpes Goda zīmi par priekšzīmīgu, godīgu un radošu amata pienākumu veikšanu.

"Viena no mūsdienu cilvēka pamatvērtībām ir juridiskā drošība. Ņemot vēra to, ka notārs ir cilvēkam tuvākais jurists, par būtiskāko notariāta uzdevumu ieskatu darbu pie tiesiskās drošības jautājumiem, lai garantētu lielāku stabilitāti Latvijas iedzīvotājiem. Augstu vērtēju iepriekšējo Padomes kolēģu paveikto notariāta attīstībā un  esmu pārliecināta, ka ar jaunās Padomes atbalstu mums izdosies īstenot tikpat daudz nozīmīgu iniciatīvu," pēc stāšanās amatā teica jaunievēlētā padomes priekšsēdētāja Sandra Stīpniece.

Savukārt Tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš Zvērinātu notāru kolēģijas kopsapulcē uzteica Notāru padomes iniciatīvu, idejas un atbalstu visai Tieslietu sistēmai, aicinot neapstāties un turpināt izaugsmi. Zvērinātu notāru kolēģijas kopsapulcē tika ievēlēta arī Revīzijas komisija, kuras sastāvā turpmākos trīs gadus darbosies notāri Inga Kalniškāne, Ineta Nīlandere, Daina Roskoša, Agra Šeibe un Santa Terjohina. Latvijas Zvērinātu notāru padome ir zvērinātu notāru pārstāvības un uzraudzības institūcija, kā arī Latvijas Zvērinātu notāru kolēģijas pārvaldes un izpildu institūcija. Notāru padomi uz trim gadiem ievēl Zvērinātu notāru kolēģijas kopsapulcē.

Vija Piziča, Latvijas Zvērinātu notāru padomes rīkotājdirektore

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI