DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. augustā, 2014
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Mobilā aplikācija Kadastrs.lv cīnās par iekļūšanu konkursa WSA-mobile labāko pieciniekā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts zemes dienesta (VZD) mobilā aplikācija Kadastrs.lv turpinās sacensties par vietu labāko aplikāciju pieciniekā kategorijā „m-Pārvaldība un līdzdalība” (m-Government & Participation) Starptautiskā jauno mediju centra (International Center for New Media) rīkotajā konkursā World Summit Award Mobile (WSA-mobile).

Konkursa žūrija pabeigusi otro mobilo aplikāciju izvērtēšanas etapu, kurā no 454 lietotnēm 8 kategorijās atlasītas 202 aplikācijas. Turpmākajā darba gaitā žūrija izvēlēsies 40 aplikācijas jeb 5 labākās katrā kategorijā. Konkursa kategorijā "m-Pārvaldība un līdzdalība" VZD aplikācija Kadastrs.lv sacentīsies ar citām 24 aplikācijām.

Līga Jurjeva, VZD ģenerāldirektora vietniece attīstības jautājumos: "Tas vien, ka VZD mobilā aplikācija iekļuvusi 25 pasaules labāko aplikāciju sarakstā savā kategorijā, ir nozīmīgs valsts pārvaldes iestādes sasniegums. Tas ir arī likumsakarīgs rezultāts VZD virzībai uz moderno tehnoloģiju pielietojumu un orientācijai uz klientu."

Līdzīgu risinājumu vidū ārpus Latvijas Kadastrs.lv izceļas ar diviem jauninājumiem, kas palielina mūsu izstrādājuma konkurētspēju – izmantojot aplikāciju, var identificēt kadastra objektu vietā, kur lietotājs atrodas, un aplūkot kartē attiecīgās zemes vienības vai būves robežas.

Ar pilnu mobilās aplikācijas Kadastrs.lv funkciju aprakstu var iepazīties VZD tīmekļa vietnē www.vzd.gov.lv vai datu publicēšanas portāla www.kadastrs.lv.

No Latvijas citās konkursa WSA-mobile kategorijās īsajā finālistu sarakstā iekļuvušas vēl divas mobilās lietotnes – Valsts kancelejas aplikācija "Futbols valsts pārvaldē", kas startē kategorijā "m-Iesaiste un iespēju paplašināšana" (m-Inclusion & Empowerment), un Latvijas Radio kanāla Pieci mobilā aplikācija "Pieci" kategorijā m-Mediji un ziņas (m-Media & News).

Visu 202 mobilo aplikāciju un to pārstāvēto valstu sarakstu var apskatīt tīmekļa vietnē www.wsa-mobile.org.

Papildu informācija:

Mobilā aplikācija Kadastrs.lv izstrādāta ERAF līdzfinansētā projekta "Valsts zemes dienesta ģeotelpisko datu Ģeotelpiskās informācijas sistēmas izveide" ietvaros. Projekta mērķis ir izveidot modulāru VZD ģeotelpisko datu sistēmu (ĢIS), kurā pēc vienotiem principiem tiks uzkrāti un apstrādāti kadastra, adrešu, aizsargjoslas izraisošo objektu un apgrūtināto teritoriju, vērtību zonējumu, būvju kadastrālās uzmērīšanas, topogrāfisko plānu mērogā 1:500 dati. ĢIS nodrošinās datu ērtu izmantošanu VZD klientiem un datu apmaiņas partneriem e-pakalpojumu un informācijas servisu veidā atbilstoši INSPIRE direktīvas prasībām.

Sandra Vīgante, komunikācijas projektu vadītāja
Valsts zemes dienests 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI