DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. augustā, 2014
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Sāksies konkursa “Eiropas Gada pašvaldība 2014” otrās kārtas vērtēšanas vizītes pašvaldībās

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
11. augustā sāksies konkursa “Eiropas Gada pašvaldība 2014” otrās kārtas vērtēšanas vizītes 14 pašvaldībās. Tajās vērtēs pašvaldības spēju nodrošināt iedzīvotāju dzīves kvalitātes aspektus, piemēram, personības attīstības veicināšanā, aptverot izglītību, fizisko labsajūtu, mobilitāti, sociālo iekļaušanu, attālināto pakalpojumu pieejamību un citus kritērijus. Vērtēšanā piedalās gan ministriju, gan Eiropas Parlamenta Informācijas biroja Latvijā, gan konkursa ģenerālsponsora Swedbank AS un sadarbības partnera SIA “Lattelecom” pārstāvji.

Konkursa vērtēšanas komisijas vizītes sāks ar Ventspils pilsētas apmeklējumu 11. augustā. Savukārt 12. augustā komisija apmeklēs Nīcas novadu. 14. augustā plānots vērtēt Raunas un Smiltenes novadus, bet 15. augustā - Valmieras pilsētu. 18. augustā komisija viesosies Jelgavas pilsētā un novadā, bet 19. augustā - Rundāles novadā. 21. augustā komisija vērtēs Viļakas novadu, bet 22. augustā – Dagdas novadu un Daugavpils pilsētu. 25. augustā komisija viesosies Tukuma novadā un Jaunpils novadā, un vērtēšanas vizītes noslēgsies 26. augustā, kad komisija apmeklēs Jūrmalas pilsētu. Vērtēšanas rezultāti tiks paziņoti augusta beigās.

Konkurss tiek organizēts ar mērķi veicināt pašvaldību atbalstu iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanā, nodrošinot to iedzīvotājiem daudzveidīgas un kvalitatīvas izglītības, atpūtas un iesaistīšanās iespējas. Šogad noteiks uzvarētājus - Eiropas Gada pašvaldības titula nesējus, kā arī laureātus divās nominācijās –"Pašvaldība izglītotam, radošam un aktīvam iedzīvotājam" ar apakšnomināciju "Pašvaldība veselam iedzīvotājam" un laureātus nominācijā "Pašvaldība iedzīvotāju iesaistīšanai" ar apakšnomināciju "Pašvaldība ES vērtību un iespēju popularizēšanai". Visas pašvaldības tiks suminātas svinīgā apbalvošanas ceremonijā 26. septembrī. Par tradīciju konkursā kļuvusi arī Eiropas Gada cilvēku godināšana noslēguma pasākumā. Šī titula ieguvēji daudz darba, pūļu, nesavtības un sirsnības ieguldījuši gan kultūras, gan veselīga dzīvesveida, izglītības un arīdzan iedzīvotāju iekļaušanas jomā, tā paaugstinot dzīves kvalitātes latiņu savā novadā vai pilsētā.

Šogad atšķirībā no iepriekšējiem gadiem pašvaldības konkurēs trīs kategorijās: lielās pilsētas, novadu pašvaldības ar iedzīvotāju skaitu līdz 7000 un ar iedzīvotāju skaitu virs 7000.

Latvijas Pašvaldību savienība konkursu rīko sadarbībā ar Kultūras ministriju, Labklājības ministriju, Veselības ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Eiropas Parlamenta Informācijas biroju Latvijā un Plānošanas reģioniem. Konkursa ģenerālsponsors ir AS "Swedbank". Konkursa sadarbības partneri ir SIA "Lattelecom", VAS "Latvijas dzelzceļš", Latvenergo koncerns. Konkursu atbalsta AS "Grindeks", Taipejas misija Latvijas Republikā, AS "Valters un Rapa", AS "Latvijas Valsts meži" un SIA "Tirdzniecības nams Kurši". Konkursa informatīvie atbalstītāji ir "Latvijas Avīze", Latvijas Radio 1, portāls DELFI, žurnāls "Logs".

Vairāk informācijas atradīsiet LPS mājaslapā www.lps.lv.

Ilze Rukute
Latvijas Pašvaldību savienības (LPS), projektu sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI