DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. maijā, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Senioru lietu padome diskutēs par aktuālo sociālajā jomā

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Labklājības ministrs Uldis Augulis ceturtdien, 29.maijā, plkst.12.00 vadīs kārtējā Senioru lietu padomes sēdi. Tās laikā ar pensionāru intereses pārstāvošo nevalstisko organizāciju pārstāvjiem plānots pārrunāt ekonomiskās krīzes laikā piešķirto pensiju apmēru, kā arī uzklausīt senioru viedokli par nodokļu politiku valstī.

Senioru lietu padomi izveidoja, lai attīstītu efektīvu sadarbību ar pensionāru pārstāvjiem, izvērtētu aktuālās pensionāru problēmas, kā arī runātu par jautājumiem, kas saistīti ar senioru nodarbinātību un aktīvu novecošanos. Padomes galvenie uzdevumi ir izvērtēt sociālās politikas realizācijas ietekmi uz pensionāru dzīves apstākļiem, analizēt valsts sociālās apdrošināšanas sistēmas aktualitātes, sniegt atzinumus par Ministru kabineta (MK) ziņojumu projektiem, kuri skar senioru dzīves līmeni, veicināt senioru dzīves apstākļu uzlabojošu pasākumu iekļaušanu ministrijas un MK darba plānos, kā arī analizēt normatīvo aktu projektu iespējamo ietekmi uz senioru sociālo situāciju.

Senioru padomē piedalās Latvijas Pensionāru federācija, Latvijas Senioru alianse, Latgales Reģionālā senioru apvienība, Rīgas Aktīvo senioru alianse, kā arī ministriju un valsts pārvaldes iestāžu pārstāvji.

Sēdes laikā nav paredzēta foto un video iespēja. Mediju pārstāvji interesējošos jautājumus varēs uzdot pēc pasākuma.

Liene Užule
labklājības ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI