DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. maijā, 2014
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Konkursa „Eiropas Gada pašvaldība 2014” pirmajā kārtā pieteikusies 21 pašvaldība

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ir noslēgusies pašvaldību pieteikšanās konkursam „Eiropas Gada pašvaldība 2014”. Kā ziņo Latvijas plānošanas reģioni, ar kuriem sadarbībā tiek rīkota konkursa pirmā kārta, kopā ir pieteikusies 21 pašvaldība. Zemgales plānošanas reģionā uz pirmo kārtu pieteicies Jelgavas novads, Rundāles novads, Jelgavas pilsēta un Jēkabpils pilsēta. Kurzemes plānošanas reģionā ir pieteicies Pāvilostas novads, Nīcas novads un Ventspils pilsēta. Vidzemes plānošanas reģionā pašvaldības šogad ir bijušas visaktīvākās, un pieteikumi iesniegti no 7 pašvaldībām – Valmieras pilsētas, Burtnieku novada, Smiltenes novada, Priekuļu novada, Valkas novada, Cēsu novada un Raunas novada. Rīgas plānošanas reģionā pirmajā kārtā sacentīsies Tukuma novads, Stopiņu novads, Baldones novads, Jaunpils novads un Jūrmalas pilsēta. Savukārt Latgales plānošanas reģionā pieteikumi saņemti no Daugavpils pilsētas, Dagdas novada un Viļakas novada.

Konkursu organizē ar mērķi veicināt pašvaldību atbalstu iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanā, nodrošinot saviem iedzīvotājiem daudzveidīgas un kvalitatīvas izglītības, atpūtas un iesaistīšanās iespējas. Šogad noteiks gan uzvarētājus - Eiropas Gada pašvaldības, gan laureātus divās nominācijās –"Pašvaldība izglītotam, radošam un aktīvam iedzīvotājam" ar apakšnomināciju "Pašvaldība veselam iedzīvotājam" un laureātus nominācijā "Pašvaldība iedzīvotāju iesaistīšanai" ar apakšnomināciju "Pašvaldība ES vērtību un iespēju popularizēšanai".

Katrā plānošanas reģionā ir izveidota vērtēšanas komisija, kas līdz 20. jūnijam vērtēs pašvaldības pēc iesniegtajām pieteikuma anketām un citiem kritērijiem. Konkursā vērtēs iedzīvotāju dzīves kvalitātes aspektus, kuru īstenošanā īpašu ieguldījumu var sniegt tieši pašvaldības, piemēram, personības attīstības veicināšanā, kas sevī ietver izglītību, fizisko labsajūtu, mobilitāti, sociālo iekļaušanu, attālināto pakalpojumu pieejamību un citus kritērijus. Trīs labākās pašvaldības no katra plānošanas reģiona tiks izvirzītas otrajai kārtai valsts mēroga konkursā. 15 pašvaldības sacentīsies otrajā kārtā, līdz 26.septembrī svinīgā apbalvošanas ceremonijā tiks sumināti visi konkursanti. Šogad atšķirībā no iepriekšējiem gadiem pašvaldības vērtēs trīs kategorijās: lielās pilsētas, novadu pašvaldības ar iedzīvotāju skaitu līdz 7000 un ar iedzīvotāju skaitu virs 7000.

LPS konkursu rīko sadarbībā ar Kultūras ministriju, Labklājības ministriju, Veselības ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Eiropas Parlamenta Informācijas biroju Latvijā un Plānošanas reģioniem. Konkursa ģenerālsponsors ir AS "Swedbank". Konkursa sadarbības partneri ir Latvenergo koncerns, SIA "Lattelecom", VAS "Latvijas dzelzceļš". Konkursu atbalsta AS "Grindeks", Taipejas misija Latvijas Republikā, AS "Valters un Rapa", AS "Latvijas Valsts meži" un SIA "Tirdzniecības nams Kurši". Konkursa informatīvie atbalstītāji ir "Latvijas Avīze", Latvijas Radio 1, portāls DELFI, žurnāls "Logs".

Vairāk informācijas atradīsiet LPS mājaslapā www.lps.lv.

Ilze Mutjanko,
Latvijas Pašvaldību savienības (LPS)
Komunikācijas un pasākumu menedžere

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI