DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. maijā, 2014
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Notiks seminārs par jauno Eiropas Savienības programmu „Eiropa pilsoņiem” (2014-2020)

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
ES Padome 2014.gada 14.aprīlī ir apstiprinājusi regulu 390/2014, ar kuru laika periodam no 2014.gada līdz 2020.gadam tiek ieviesta ES programma "Eiropa pilsoņiem". Programmu veido divas pamata atbalsta darbības: "Eiropas piemiņa un Eiropas pilsonība" (European Remembrance) un "Demokrātiskā iesaistīšanās un sabiedriskā līdzdalība" (Democratic engagement and civic participation).

Jaunā darba perioda (2014-2020) ES programma "Eiropa pilsoņiem" ir izveidota ar mērķi tuvināt Eiropu tās iedzīvotājiem, stiprināt vēstures piemiņu un palielināt sabiedriskās līdzdalības iespējas ES, nodrošinot vietējā, reģionālā un dalībvalstu līmenī atklātākas debates par ES jautājumiem. Programma veicinās pilsoniskās sabiedrības organizāciju iespēju palielināšanos, lai to biedrus un plašāku sabiedrību iesaistītu ES demokrātiskajā dzīvē.

Latvijā programma ik gadu iegūst lielāku popularitāti gan pašvaldību, gan nevalstisko organizāciju vidū. Vairākas organizācijas un pašvaldības šīs programmas ietvaros finansējumu saviem iecerētajiem projektiem ir saņēmuši vairākkārt. Programmas sniegtās iespējas ir laba motivācija savus sadarbības vai specifiskos (vēsturiskās piemiņas) projektus realizēt, gūstot pēc iespējas lielāku atsaucību arī citās valstīs, kā arī ietaupot izdevumus par veiktajām aktivitātēm. Turklāt projekti ir viegli administrējami, ir vienkāršota atskaitīšanās sistēma, kas arī ir samērā būtiski potenciālajiem projektu iesniedzējiem.

Tuvākais projektu iesniegšanas termiņš noteikts šī gada 4.jūnijā. Visa nepieciešamā informācija un pieteikuma dokumentācija ir pieejama Izglītības, audiovizuālās jomas un kultūras izpildaģentūras (EACEA) mājas lapā.

Bezmaksas seminārs "Eiropas Savienības programmas "Eiropa Pilsoņiem" (2014-2020) projektu iesniedzējiem" notiks 2014.gada 12.maijā no plkst. 10:30 – 14:30, ES Mājas 2.stāva konferenču zālē (Aspazijas bulvārī 28, Rīgā).

Seminārā tiks sniegta informācija par programmas atbalsta iespējām pašvaldību, pilsoniskās sabiedrības organizāciju projektiem un Eiropas vēstures totalitāro režīmu upuru piemiņas projektiem, kā arī projektiem, kas vērsti uz citu nozīmīgu Eiropas vēstures notikumu atceri. Papildus seminārā paredzēta prezentācija par pieteikuma veidlapu aizpildīšanu, kā arī divu veiksmīgu programmas iepriekšējā darba perioda (2007-2013) projektu iesniedzēju pieredze pieteikumu sagatavošanā un īstenošanā.

Semināra programma

Lai piedalītos šajā seminārā, līdz šī gada 8.maijam sūtiet pieteikumu aizpildot anketu vai sazinoties ar Andreju Lukinu: e-pasts andrejs.lukins@km.gov.lv vai pa tālruni 67330289.
Seminārā vietu skaits ierobežots.

Kultūras ministrijas ES kultūras kontaktpunkta nodaļa konsultē par projektu pieteikumu sagatavošanu, kā arī sniedz palīdzību ārvalstu sadarbības partneru piesaistē.

Sīkāka informācija par jauno ES programmu "Eiropa Pilsoņiem" (2014-2020) pieejama http://eacea.ec.europa.eu/europe-for-citizens_en vai ES programmas "Eiropa pilsoņiem" informācijas punktā Latvijā: Andrejs Lukins, tel.: + 371 67330289, e-pasts: andrejs.lukins@km.gov.lv


 

Andrejs Lukins
LR Kultūras ministrijas
ES Kultūras kontaktpunkta konsultants

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI