DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. februārī, 2014
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Premjere organizēs tikšanās ar sabiedrības pārstāvju līdzdalību saistībā ar Zolitūdes traģēdiju

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 28.februārī, Ministru prezidente Laimdota Straujuma, tiekoties ar Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memorandu parakstījušajām nevalstiskajām organizācijām, informēja, ka regulāri notiks atbildīgo dienestu, cietušo pārstāvju un NVO tikšanās saistībā ar Zolitūdes traģēdijas lietas izmeklēšanu, būvniecības procesa pilnveidošanu un citiem saistītiem jautājumiem.

Ministru prezidente informēja arī par valdības rīcības plāna prioritātēm, kas vērstas uz valsts stabilu izaugsmi trīs prioritārajos virzienos – izglītības un zināšanu ekonomikas attīstībā, godīgas konkurences veicināšanā uzņēmējdarbībā, uzsverot administratīvā sloga mazināšanu, kā arī drošības sajūtas stiprināšanā ģimenēm un uzņēmējiem. L.Straujumā pateicās nevalstiskajām organizācijām par līdzdalību valdības deklarācijas un valdības rīcības plāna izstrādē, aicinot sniegt priekšlikumus atbildīgajām nozares ministrijām.

Valsts kancelejas direktore, memoranda padomes vadītāja E.Dreimane aicināja gan valsts pārvaldi, gan pilsoniskās sabiedrības sektoru uz turpmāku konstruktīvu līdzdalību, īstenojot memoranda vidējā termiņa prioritātes par NVO finansēšanas sistēmas pilnveidi, līdzdalības prakses uzlabošanu lēmumu pieņemšanas procesā, kā arī NVO padomes darbības stiprināšanu.

FOTO no pasākuma: http://www.flickr.com/photos/valstskanceleja/sets/72157641646323584//.

Infografika "2013.gads sabiedrības līdzdalībā faktos un skaitļos"; par līdz šim paveikto sabiedrības līdzdalībā.

Papildinformācija::

Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padome ir konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir veicināt Nevalstisko organizāciju un Ministru kabinetā sadarbības memoranda mērķu un principu īstenošanu valsts pārvaldē un sekmēt efektīvas un sabiedrības interesēm atbilstošas valsts pārvaldes darbību, nodrošinot pilsoniskās sabiedrības iesaisti lēmumu pieņemšanas procesos visos līmeņos un stadijās valsts pārvaldē, veicinot pilsoniskās sabiedrības attīstību. Padomes sekretariāta funkcijas īsteno Valsts kanceleja. Plašāka informācija par nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memorandu: http://ejuz.lv/wkceb. Savukārt Padomes nolikums, sastāvs un sēžu protokoli pieejami šeit: http://ejuz.lv/m4pph.

Papildu informācija:                                                              
Gunta Freimane                                                                    
Komunikācijas departamenta konsultante                             
Tālr.: 67082929, 28341699                                                 
E-pasts: gunta.freimane@mk.gov.lv                                     

Informāciju sagatavoja:
Sabīne Spurķe
Komunikācijas departamenta vecākā referente
Tālr.: 67082987, 20604166
 E-pasts: sabine.spurke@mk.gov.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI